Home » Atentie, vine iarna: 5 sfaturi pentru soferii incepatori si nu doar » Atentie, vine iarna: 5 sfaturi pentru soferii incepatori si nu doar

Atentie, vine iarna: 5 sfaturi pentru soferii incepatori si nu doar

Sfaturi pentru soferii incepatori - faruri
HomeOctober 4, 2017 at 12:05 pm

Venim astazi cu 5 sfaturi pentru soferii incepatori si nu doar. Diminetele sunt reci, a crescut volumul preciptatiilor, iar zilele sunt sunt tot mai scurte. Deci e clar, primele simptome ale apropierii iernii sunt deja aici. 

Sfaturi pentru soferii incepatori

1. Cumparati stergatoare noi.
Daca ati parcurs mai mult de 10000 de km cu stergatoarele montate acum pe masina, e de presupus ca aceste trebuie deja schimbate. Tineti minte: daca stergatoarele lasa pe parbriz zone necuratate, dâre de apa sau lama stergatorului prezinta fisuri, nu aveti alta solutie decat sa mergeti la magazin dupa o pereche noua.

2. Curatam farurile.
E recomandabil sa curatati farurile inaintea fiecarei calatorii, mai ales daca automobilul nu este dotat cu spalatoare de faruri. Mai mult decat atat, operatiunea trebuie executata chiar daca afara nu ploua. Praful duce si el la reducerea eficientei farurilor. Acest lucru a fost demonstrat in timpul experimentelor, care au aratat ca pe timp de noapte un pieton devine vizibil la distanta de 54-55 metri, daca farurile sunt prafuite, distanta se reduce cu 2-3 metri. In cazul in care farurile sunt murdare, un pieton poat fi observat abia la 43-44 metri. Diferenta de aproape 10 metri. La o viteza de 60 km/h, automobilul parcurge 17 m/s, deci 10 metri chiar pot face diferenta intre siguranta si tragedie.

3. Pornim luminile anti-ceata (si nu uitam sa le oprim).
Toamna e anotimpul cetii, iar pentru a putea circula mai usor au fost inventate farurile anti-ceata. Spre deosebire de luminile de zi, cele anti-ceata creaza un flux larg orizontal care trece prin ceata (lumina de la farurile simple se reflecta de la picaturile mici de apa). Nu uitati insa sa opriti blocurile anti-ceata dupa ce conditiile s-au imbunatatit.

4. Nu ne grabim.
Aderenta se reduce semnificativ cand asfaltul se umezeste. Deci nu va grabiti, nu accelerati brusc, mare grija cum apasati frana si reduceti viteza in curbe.

5. Anvelope.
Nu circulati cu anvelope uzate, iar daca temperatura de afara a scazut sub 7 grade, e cam timpul sa treceti la anvelope de iarna. Mai multe informatii gasiti aici.
Sfaturi pentru soferii incepatori

Sfaturi pentru soferii incepatori

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Sfaturi pentru soferii incepatori - faruri Sfaturi pentru soferii incepatori

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *