Home » Noul Duster 2: Dacia Duster 2017 lansata oficial » Noul Duster 2: Dacia Duster 2017 lansata oficial

Noul Duster 2: Dacia Duster 2017 lansata oficial

Noul Duster 2
HomeSeptember 12, 2017 at 8:00 pm

Noul Duster 2 a fost in sfarsit lansat oficial. Primele poze cu SUV-ul romano-francez au fost lansate inca acum doua saptamani, insa debutul propriu-zis a avut loc in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. La prima aparitie, pozele nu erau insotite si de detalii tehnice, mai rau decat atat, galeria lui Duster 2017 nu includea nicio imagine din habitaclu. Acum situatia e alta, Duster 2 s-a prezentat cu aproape toate informatiile de interes general.

In cei 7 ani de prezenta comerciala, automobilul si-a gasit peste 2 milioane de cumparatori. Insa pretentiile acestora au evoluat si tot mai multi producatori auto incearca sa abordeze segmentul de clienti al crossover-ului de la Mioveni. Deci noul Duster are o sarcina deloc simpla. Modelul trebuie treaca la un nivel tehnologic, ramanand in acelasi timp unul din cele mai accesibile SUV-uri de pe piata.

Noul Duster 2 spate

Noul Duster 2: design

S-ar parea ca noul Duster este de fapt un facelift al generatiei actuale. Nu e asa. Automobilul lansat la Frankfurt chiar este unul nou. Designerul principal Renault, Laurens van den Acker, a incredintat tanarului specialist Emmanuel Klissarov sarcina dezvoltarii unui automobil modern fara sa se modifice prea tare baza genetica. Klissarov a desenat cateva nervuri pe capota – pentru mai multa agresivitate, a redefinit blocurile optice din spate si a inzestrat caroseria cu elemente de protectie. Parbrizul a fost mutat cu 100 mm mai in fata si este ceva mai aplecat. E de presupus ca manevrele cu prabrizul au fost facute pentre a reduce rezistenta aerodinamica, dar si pentru a spori vizibilitatea.

Noul Duster 2 lateral

Sa trecem insa la interior, mai ales ca cele mai importante surprize ne asteapta anume acolo. Habitaclul este greu de recunoscut. A fost schimbata pozitia, dar si desenul aeratoarelor. Dar mai important, zona centrala ce contine si noul display tactil a fost intoarsa putin in directia soferului. Noul Duster, exact ca si predecesorul sau, nu are prea multe butoane. Intamplator sau nu, dar reducerea numarului de butoane de la interior a devenit intre timp o tendinta generala in intreaga industrie. Prin urmare putem spune ca SUV-ul romanesc este in pas sau chiar inaintea modei. Da, era sa uitam. Noul Duster a primit materiale si finisaje imbunatatite.

Noul Duster 2 interior

Noul Duster 2: motoare si alte aspecte tehice

Zvonurile ca noua Dacia Duster va primi platforma CMF-C dezvoltata de Nissan nu s-au confirmat. La baza automobilului  se afla o versiune modernizata a platformei B0, cea care gazduiesti si generatia actuala. Inca un zvon desfiintat a fost si aparitia unei versiuni cu 7 locuri. Noul Duster va fi oferit exclusiv cu 5 locuri, insa pe viitor nu este exclusa o varianta cu ampatament marit.

Gama de propulsie nu a suferit modificari. Duster 2017 va fi propus clientilor cu doua motorizari pe benzina: 1.6 SCe de 115 cai putere si 1.2 TCe (turbo) de 125 cai putere, plus doua versiuni diesel ale agregatului 1.5 dCi: 90 si 110 cai putere. Pentru a incadra unitatile diesel in norma de poluare Euro 6, a fost introdusa sistema de neutralizare a gazelor cu lichidul AdBlue.

Noul Duster 2 foto

Noua Dacia Duster vine insotita de 3 cutii de viteze: manuale cu 5 si 6 trepte, plus transmisia automata EDC. Ambele motoare pe benzina si versiunea diesel de 110 cai putere, sunt oferite atat cu tractiune pe puntea fata cat si cu tractiune integrala. Versiunea diesel de 90 cai putere, este propusa doua cu tractiune 4×2.

Se asteapta ca noul Duster sa performeze ceva mai bine in testele de siguranta decat a facut-o predecesorul sau, chiar si asa, modelul dispune de un pachet optional de asistenti electronici, care in teorie ar trebui sa mai adauge o stea la testul NCAP.

Noul Duster 2: Cand? si Cat?

Reprezentantele Dacia de pe continentul european vor primi noul Duster in luna ianuarie a lui 2018. Preturile inca nu au fost anuntate, dar se asteapta ca acestea sa nu depaseasca prea tare nivelul de 11000 Euro pentru versiunea de baza.

Dacia Duster 2 si modelul vechi

Noul Duster 2

<

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Dacia Duster 2 si modelul vechi Noul Duster 2 spate Noul Duster 2

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *