Home » Noua Toyota Corolla: oficial foto si detalii » Noua Toyota Corolla: oficial foto si detalii

Noua Toyota Corolla: oficial foto si detalii

HomeSeptember 20, 2013 at 9:54 am

Va mai aduceti aminte de conceptul Furia prezentat la Detroit? Acesta inta-adevar s-a dovedit a fi varianta pre-productie a viitoarului sedan Corolla. Noua Toyota Corolla e deja la 11-a generatie, fiind in unele momente ale vietii sale cea mai bine vanduta masina din lume.

Noua Toyota Corolla: exterior

Noua Toyota Corolla a fost lansata in 2 versiuni: europeana si amercana. Masina “americana” are un design frontal mai agresiv, iat cea europeana detine un exterior mai calm.

Noua Toyota Corolla a crescut in dimensiuni. Lungimea masinii e acum mai mare cu 75 mm (4620 mm), latimea cu 15 mm (1775 mm), iar distanta dintre punti e acum cu 100 mai mare (2700 mm). E intresant ca pasagerii din spate vor avea un adaos de spatiu de doar 75 mm, chiar daca banchele din fata sunt acum mai subtiri, iar volumul portbagajului a crescut cu doar 2 l (452 l).

Noua Toyota Corolla spate

Noua Toyota Corolla: motorizare

Doua motoare pentru noua Toyota Corolla ne sunt cunoscute de la modelul Auris: vorbim de benzinarele 1,3 l (99 cp) si 1,6 l (132 cp), va mai fi disponibil un propulsor diesel de 1,4 l si 90 cp.

In schimb modificarile la transmisie sunt aproape revolutionare. Modelul european nu va mai fi dotat cu vechea cutie automata cu 4 trepte. In schimbul ei vine variatorul Multidrive S, care este disponibila doar pentru versiunile 1,6 si 1,4 l. Masinile dotate cu propulsorul de 1,3 l vor avea exclusiv cutii mecanice cu 6 trepte.

Drept raspuns la frecventele reprosuri asupra simplitatii si modestiei in dotarile masinii, pe noua Toyota Corolla a fost sporita izolarea fonica, modelele mai scumpe vor fi dotate cu monitoare de 6″ cu touch screen, plus ESP si pilot de parcare.

Noua Toyota Corolla interior

Noua Toyota Corolla: pret

Pretul de start pentru sedanul nipon este de 16.204 euro. Merge vorba de versiunea echipata cu benzinarul de 1.3 litri si cutie de viteze manuala. Modelul cu benzinarul de 1.6 l are un pret minim de 16.953 euro. Iar, cea mai accesibila versiune diesel costa 18.263 euro. Pretul maxim pentru noua Toyota Corolla este de 23.253 euro. Masina in cauza este echipata cu unitatea diesel de 1.4 l si cutie de viteze automata.

Noua Toyota Corolla lateral

Citeste si asta:

Noua Toyota 4runner

Cea mai ieftina rovinieta

Noua Toyota Corolla

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *