Home » Noul Nissan Qashqai disponibil exclusiv cu 5 locuri » Noul Nissan Qashqai disponibil exclusiv cu 5 locuri

Noul Nissan Qashqai disponibil exclusiv cu 5 locuri

Noul Nissan Qashqai
HomeNovember 8, 2013 at 8:33 pm

Anterior s-a comunicat ca crossover-ele japoneze – Qashqai si X-Trail sunt programate pentru un schimb de generatii. In acelasi timp urma sa aiba loc o mica rocada. Noul Nissan Qashqai trebuia sa ramana exclusiv o masina cu 5 locuri, iar pentru mai marele X-Trail era pregatit un al 3-lea rand de banchete. Dupa ceva timp, noul X-Trail a fost lansat oficial, iar fratele sau mai mic a fost pus pe lista de asteptare. Cu o doza semnificativa de bucurie va anuntam ca si noul Nissan Qashqai a debutat oficial.

Cei de la Nissan aveau de gand sa dea modelului Qashqai mai multa personalitate, astfel urmau a fi fortificate pozitiilor de pe piata – “Pentru a continua miscarea in aceasta directie, noul Nissan Qashqai trebuie sa fie mai excentric, mai neobisnuit. Trebuie sa ne indepartam de standarte. Avem nevoie de inca o masina neobisnuita de genul Juke, dar nu o copie a vreo unui model existent” – declara la un moment dat vice-directorul executiv Nissan – Andy Palmer.

Cu siguranta noul Qashqai este mai neobisnuit, insa pana la excentrismul modelului Juke, spunem noi ca ar mai fi ceva loc. Qashqai are acum 4379 mm in lungime (+43 mm), 1800 mm in latime (+20 mm) si 1595 mm in inaltime (-15 mm).

Noul Nissan Qashqai lateral

Noul Nissan Qashqai: motorizare

Versiunea de baza este dotata cu un benzinar de 1,2 l turbo – 115 cp si 190 Nm, care vine in locul actualului benzinar de 1,6 l. Gama benzinarilor va fi completata de un motor de 1.6 l supraalimentat – 150 cp si 240 Nm. De asemenea vor fi disponibile 2 unitati diesel: 1,6 l – 130 cp si 1.5 l – 110 cp. Dieselurile pentru noul Nissan Qashqai (mai ales varianta 1.5 l) sunt unitati ale grupului Renault-Nissan foarte bine cunoscute. Versiunile mai ieftine vor fi doar cu tractiune pe puntea din fata. Transmisia 4×4 poate fi montata contra unei sume adaugatoare.

Noul Nissan Qashqai interior

Un alt lucru important va fi aparitia versiunii “hot” Qashqai Nismo. Aceasta va accelera de la 0 la 100 km/h in 9 secunde, iar viteza maxima va fi limitata la 225 km/h.

Noul Nissan Qashqai a intrat in productie Update 23.12.2014

Uzina Nissan din Sunderland (Marea Britanie) a urcat pe liniile de productie noul Nissan Qashqai, a anuntat serviciul de presa a companiei nipone. Anul trecut, aceeasi uzina a asamblat 286 mii unitati ale modelului Qashqai din generatia anterioara.

Noul Nissan Qahqai 2 alb

Citeste si asta:

Noul Nissan X-Trail a debutat la Frankfurt

Gigantul Audi Q8 e oficial confirmat

Noul Nissan Qashqai

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Noul Nissan Qashqai interior Noul Nissan Qashqai lateral Noul Nissan Qashqai spate Noul Nissan Qashqai Noul Nissan Qahqai 2 alb

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *