Home » Scaune auto pentru copii – sfaturi » Scaune auto pentru copii – sfaturi

Scaune auto pentru copii – sfaturi

scaune auto pentru copii
HomeAugust 22, 2013 at 11:43 am

Nu e un secret ca copii au nevoie de masuri sporite de siguranta in trafic. Una din masuri (obligatorie conform OG nr.195/2002) este montarea unui scaun auto pentru copii. In articolul ce urmeaza aveti niste sfaturi care vor face mai usoara alegerea din multitudinea de scaune auto pentru copii oferite pe piata.

Scaune auto pentru copii: sfaturi

1. Faceti alegerea in dependenta de grupa in care se incadreaza copilul dvs. Producatorii de scaune auto au definit 4 grupe: Grupa 0 (0-10 kg), Grupa 0+ (0-13 kg), Grupa 1 (9-18 kg), Grupa 2-3 (15-36 kg). Exista pe piata scaune 0-18 kg, insa in cazul in care copilul dvs. are sub 3,5 kg, am recomanda achizitionarea unui scaun din grupa 0 ori 0+. 2. Atentie la modul de prindere a copilului cu centurile scaunului. Sistemul de prindere a centurilor scaunului trebuie sa aiba 5 puncte de fixare. 3. Atentie la numarul de pozitii in care poate fi reglat scaunul. Am recomanda un minim de 4 pozitii. 4. E absolut necesar ca scaunul sa ofere protectie laterala solida 5. Aveti grija ca scaunul auto sa aiba suficiente canale de ventilatie. 6. Husa scaunului sa poata fi indepartata, pentru a fi spalata. 7. Unele scaune auto pentru copiidispun de sistemul de prindere IsoFix, daca si automobilul dvs detine acest sistem, va recomandam achizitionarea unui astfel de scaun. Aceste scaune  auto ofera un grad sporit de siguranta, insa sunt ceva mai scumpe.

Scaune auto pentru copii: concluzie

Alegeti cu atentie scaunul auto. E foarte important ca copilul sa se simta confortabil in timpul calatoriei, pentru aceasta aveti grija ca toate componentele scaunului sa fie ajustabile, iar insasi scaunul sau aiba un sistem de prindere cu masina sigur.

Scaune auto pentru copii: pret

Cele mai simple scaune auto pentru copii pornesc de la aproximativ 200 ron. Merge vorba in special de unitatile destinate grupelor 0 si 0+. Pretul maxim ar putea trece de 2500 ron pentru scaunele IsoFix. Totusi, in medie un scaun auto costa intre 500 si 700 ron. Anume aceasta suma ar fi un punct de reper la alegerea unui scaun pentru micutul dvs.

scaune auto pentru copii 2 Poza: coffy.net

Scaune auto pentru copii

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
scaune auto pentru copii scaune auto pentru copii 2

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *