Home » Bujii Denso: a fost lansata gama Iridium TT » Bujii Denso: a fost lansata gama Iridium TT

Bujii Denso: a fost lansata gama Iridium TT

Bujii Denso Iridium pareri
HomeNovember 17, 2015 at 11:17 am

Bujii Denso: istorie

Înfiinţată în Japonia în anul 1949, Denso Corporation (cunoscută la acea dată ca şi Nippondenso) a lansat divizia Europeană în Olanda în 1973.
În prezent, sediul European al companiei este situat în apropierea oraşului Amsterdam şi operează în ţări precum Olanda, Germania, Italia, Franţa, Belgia, Suedia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Polonia, Cehia, Ungaria, România şi Turcia. Denso are peste 146.000 de angajaţi în 38 de ţări.
Cu o experienţă tehnologică de peste 65 de ani, Denso se diferenţiază în lumea automotive printr-o abordare cu adevărat de pionierat, susţinând o serie de premiere la nivel mondial în ceea ce priveşte designul de produs.
Un astfel de exemplu este: odată cu deschiderea sediului din Europa, Denso a lansat prima bujie cu scânteie cu electrod U-groove în 1975, generând un nou nivel al performanţei şi eficienţei în piaţa automotive.
Tehnologia U-groove a reprezentat baza produsului care a evoluat în actuala bujie cu scânteie Iridium TT, iar cu introducerea bujiei cu electrodul de 0.4mm diametru din Iridiu, Denso a punctat o nouă premieră în privinţa unei combustii eficiente şi complete.
Recunoaşterea calităţii unor astfel de produse Denso a asigurat creşterea afacerii de-a lungul Europei în anii 1980. În 1984, diviziile Denso din Germania şi Marea Britanie au fost deschise, urmate de inaugurarea operaţiuniilor diviziei de Sisteme Termice Denso din Italia.
Până la finalul decadei, în 1989, creşterea Denso în Europa a fost celebrată prin deschiderea primei unităţi de producţie europene: Denso Barcelona.
Capacitatea de producţie Denso a vizat şi alte ţări, precum Marea Britanie. Prin achiziţia companiei Denso Marston Ltd, s-a demarat producţia de radiatoare în cadrul unei unităţi britanice noi, aceasta fiind urmată de o unitate de inginerie şi testare pentru sistemele de aer condiţionat, deschisă la Munchen, Germania, în 1994.
La doar 11 ani după, în 2005, a fost inaugurată unitatea de inginerie şi testare a componentelor de motoare diesel din Aachen, o premieră a dezvoltării diesel Denso în afara Japoniei. În anul 2011, această unitate a fost premiată pentru expansiunea şi rezultatele sale în cercetare şi dezvoltare.
În 2000, o altă premieră Denso a fost comunicată prin introducerea alternatorului cu înfăşurare duală de tip segment şi redresor, precum şi a unui conductor dreptunghiular pentru bobina statorului. În următorii 10 ani, Denso a realizat mai multe premiere mondiale, printre acestea numărându-se primul sistem de valve variabile acţionat de un motor electric, demaroare funcţionale continuu şi primul sistem de aer condiţionat care foloseşte tehnologia cu ejector.
Înţelegând şi recunoscând importanţa eficienţei, operaţiunile Denso au fost fondate pe baza unei viziuni focusate pe livrarea unor produse excepţionale ce au un impact minim asupra planetei, atât în procesul de producţie, cât şi în utilizarea acestora. Dedicarea companiei Denso pentru această viziune a fost recunoscută la nivel global. În 1995, Denso a primit o distincţie mondială privind ocrotirea mediului înconjurător iar până în 1998, toate fabricile sub egida Denso Corporation au fost acreditate conform standardului ISO 14001. Denso a devenit totodată şi prima companie automotive recunoscută pentru activităţile de management ale mediului din Europa în 2004, primind Premiul Comisiei Europene pentru Mediu.
Denso are o istorie bogată în lumea motorsportului – este sponsor principal al echipei Toyota din Campionatul Mondial de Anduranţă şi a fost prezentă în toate evenimentele majore din Motorsport de-a lungul anilor, de la Formula 1 la Campionatul Mondial de Raliuri.

Bujii Denso Iridium foto

Bujii Denso: gama Iridium TT

Ultima noutate a diviziei Denso Aftermarket în cadrul gamei de bujii cu scânteie este rezultatul deceniilor de experienţă ale companiei, tehnologia de pionierat şi angajamentul de a livra produse de calitate premium pentru o gamă largă de vehicule.

Denso a continuat dezvoltarea tehnologiei sale Super Ignition Plug (SIP) ce a dus la obţinerea celui mai mic diametru al unui electrod central (0.4mm), combinat cu un electrod de masa, foarte subţire de 0.7 mm, din platină.

Aceste caracteristici unice ale bujiei permit o îmbunătăţire a performanţei, eficienţei şi durabilităţii – Iridium TT reprezintă o creştere semnificativă în ceea ce priveşte performanţa şi durabilitatea bujiilor din Iridiu standard şi are o durată de viaţă de până la 120,000 km, de 3 ori mai mare decât o bujie din Nichel standard.

Introducerea Iridium TT lărgeşte actuala linie de produse Denso Nickel TT, ce a fost lansată în 2008 şi a fost foarte bine primită de către clienţii din toată Europa.

În prezent, gama de bujii cu scânteie Denso Aftermarket Nickel şi Iridium TT numără 35 de produse individuale, ce acoperă peste 90% din parcul auto European. Pentru clienţii profesionali, acest lucru permite o consolidare a stocului.

Denso şi-a construit o reputaţie puternică în privinţa inovaţiei din domeniul automotive aftermarket, mai ales în cel al bujiilor cu scânteie, unde au fost lansate o serie de premiere mondiale, iar bujia Iridium TT nu face excepţie de la regulă.

Disponibilă pentru maşini ce îndeplinesc normele EU5/EU6, noua bujie oferă o aprindere avansată ce rezultă în eficientizarea performanţei vehiculelor.

Electrozii Twin-tip permit o aprindere omnidirecţională care, în schimb, oferă o combustie îmbunătăţită şi permite bujiei să funcţioneze într-un mod eficient. Capacitatea superioară de aprindere a mixului aer-combustibil permite bujiei o extindere rapidă, ceea ce optimizează consumul de combustibil şi performanţa motorului.

Tehnologia patentată Denso Twin-Tip a fost iniţial disponibilă doar pentru game de maşini de lux, dar acum, prin introducerea bujiei Iridium TT, aceasta tehnologie este disponibilă tuturor.

Bujia Iridium TT are cea mai mare concentraţie de Iridiu din piaţă – Iridiul este un element foarte dur, dens şi este cel mai rezistent material la coroziuni, ceea ce înseamnă că poate rezista la temperaturi extrem de mari.
În acelaşi timp, cea mai mare îmbunătăţire oferită de către Iridium TT este combinarea acestui element cu un electrod de masă din platină, ce duce la o energie sporită a bujiei şi rezistenţă la călire. Acest lucru susţine durata de viaţă extraordinară a bujiei Iridium TT.
Introducerea bujiei Iridium TT consolidează gama de bujii Denso pentru Aftermarket, simplificând procesul de decizie al distribuitorilor şi clienţilor când vine vorba de înlocuirea produselor standard din Iridiu, Nichel şi Platină.

Bujii Denso Iridium

Caracteristicile bujiilor Iridium TT:

 Cel mai mic electrod central, cu un diametru de 0.4mm, ce oferă o aprindere şi combustie mai bună

 Un electrod de masa din platină de 0.7mm, ce duce la o energie sporită a bujiei şi rezistenţă la călire

 Electrozii Twin-tip permit o aprindere omnidirecţională care, în schimb, oferă o combustie îmbunătăţită şi permite bujiei să funcţioneze într-un mod eficient

 Tehnologia patentată Twin-Tip a fost iniţial folosită pentru vehicule de lux – acum este disponibilă pentru toţi

 Capacitate sporită de aprindere a mixului aer-combustibil, ce permite bujiei o extindere rapidă, optimizând astfel consumul de combustibil şi performanţa motorului.

 Tehnologia patentată Denso de sudare laser la 360 grade

 Cea mai mare concentraţie de Iridiu din bujiile existente pe piaţă

 Rezistenţa la oxidare şi voltaje ridicate pentru mai mult de 120,000 km

 O durată de viaţă de 120,000 km

 Aprindere mult îmbunătăţită

 Un voltaj mai mic este necesar pentru a genera scânteia

 Performanţă optimă a vehiculului şi eficienţă în consumul de combustibil

 O durată de viaţă de 3 ori mai mare decât alte bujii

 O opţiune simplă de înlocuire a bujiilor standard din Iridiu, Nichel sau Platină

 Disponibile pentru maşini cu normele EU5/EU6, bujiile Iridium TT sunt soluţia perfectă de îmbunătăţire a performanţelor vehiculelor cu motoare mici
Bujii Denso Iridium pareri

Bujii Denso

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Bujii Denso Iridium Bujii Denso Iridium foto Bujii Denso Iridium pareri Bujii Denso Iridium pareri

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *