Home » Calatorii cu masina: sfaturi pentru un concediu cu automobilul » Calatorii cu masina: sfaturi pentru un concediu cu automobilul

Calatorii cu masina: sfaturi pentru un concediu cu automobilul

Calatorii cu masina - sfaturi pentru un concediu cu automobilul
HomeJuly 2, 2015 at 12:46 pm

Multa lume pleaca in calatorii cu masina. Unii din ei insa, intampina pe parcursul concediului probleme tehnice, care de cele mai multe ori nu pot fi rezolvate la fata locului, respectiv presupun un efort financiar substantial. 

Pentru a evita asemenea situatii, va propunem un ghid de pregatire a automoblului inaintea unui drum lung. Ghidul consta din cateva sfaturi menite sa va ajute sa dati o apreciere starii tehnice a masinii din proprietate, respectiv sa reparati eventualele defectiuni inaintea concediului.

Calatorii cu masina: sfaturi pentru un concediu cu automobilul

1. Masurati compresia motorului. Indicii de compresie vorbesc foarte bine despre cat de uzat este motorul. Cum se masoara compresia si alte detalii puteti gasi aici. 

2. Verificati functionarea turbinei. Daca detineti o masina cu un motor supraalimentat, este absolut necesar sa evaluati starea de functionarea a turbosuflantei. O turbina sanatoasa ofera cuplu relativ constant in toata plaja de turatii, functioneaza foarte silentios, nu are scurgeri de ulei, iar esapamentul nu elimina fum intunecat.

3. Schimbati uleiul din motor si verificati nivelul uleiului din transmisie. Mai multe despre uleiuri gasiti aici.

4. Sistemul de franare. Verficati sa nu aveti scurgeri de lichid de frana si sa nu uitati de placutele de frana. Placute de frana, discuri si alte piese puteti gasi aici. 

5. Verificati nivelul si eventualele scurgeri ale lichidului de racire. Ar fi bine sa aveti la drum o mica rezerva de lichid. Puteti gasi unele oferte aici. 

6. Atentie la starea cauciucurilor. Pe langa verificare presiunii din pneuri, atrageti atentia si la starea fizica a cauciucurilor.

7. Asigurati-va de buna functionare a alternatorului. Multe calatorii cu masina au esuat din cauza defectiunii generatorului de curent. Mai rau e ca alternatorul poate fi reparat doar in service, iar cu piesa defecta, automobilul se poate deplasa doar pana la descarcarea bateriei. Dupa asta, masina va “amorti” si doar o repararea alternatorului si schimbarea bateriei  o mai pot aduce la viata.

8. In cazul in care detineti un automobil cu mai multe sisteme electronice, este indicata o verificare generala a masinii cu testerul.

Calatorii cu masina - sfaturi

Calatorii cu masina

Citeste si:

Prima masina – care a fost primul automobil din istorie

Calatorii cu masina: sfaturi pentru un concediu cu automobilul

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Calatorii cu masina - sfaturi pentru un concediu cu automobilul Calatorii cu masina - sfaturi

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *