Home » Am aflat cand apare primul pickup Mercedes » Am aflat cand apare primul pickup Mercedes

Am aflat cand apare primul pickup Mercedes

Primul pickup Mercedes
HomeMarch 15, 2016 at 8:57 pm

In perioada ce urmeaza, vom fi martorii unei lansari importante pentru industria auto. Este vorba despre primul pickup Mercedes, ce ar trebui sa primeasca numele X-Class. Cel putin asta spun sursele din cadrul companiei germane.

Pozele cu noul pickup Mercedes X-Class sunt inca lipsa (doar unele schite), in schimb, avem la dispozitie cateva informatii importante referitoare la viitorul model.

Cand apare noul pickup Mercedes?

Conceptul lui X-Class ar putea fi lansat spre sfarsitul anului 2016, poate chiar in cadrul salonului auto de la Paris, din luna octombrie.

Versiunea de serie insa, este programata pentru inceputul lui 2017. Vanzarile vor lua startul in Germania, ca pana in 2018 sa se extinda spre Marea Britanie si chiar alte continente: ex. America de Sud, Australia etc.

Principalul rival a lui Mercedes X-Class urmeaza sa devina Volkswagen Amarok.

Noul pickup Mercedes X-Class: aspecte tehnice

Dezvoltarea lui X-Class a fost incredintata diviziunii Mercedes-Benz Vans. Volker Mornhinweg, conducatorul diviziunii, intr-un interviu acordat portalului Autoexpress, a spus ca acest segment de automobile se bucura de un succes in permanenta crestere, fapt pentru care Mercedes a si decis proiectarea noului model. “Primul pickup Mercedes va reprezenta o combinatie a design-ului elegant cu utilitatea”, a mai adaugat Mornhinweg.

Sub caroseria lui X-Class, se va ascunde o versiuni modernizata a platformei lui Nissan Navara. Amintim ca japonezul este propulsat de un agregat diesel de 2,3 litri ce dezvolta 190 cai putere. E prea putin probabil ca gama de motoare lui X-Class sa o repete pe cea a lui Navara. Se presupune ca noul pickup Mercedes va fi oferit cu o lista proprie de propulsoare, unde se vor gasi unitati diesel si pe benzina cu 4 si 6 cilindri. Este aproape sigura si lansarea unei versiuni hibride.

Cu debutul primului sau pickup, Mercedes doreste in primul rand sa intre intr-un segment de piata, in cadrul caruia, in anul 2015 s-au vandut peste 2,3 milioane de automobile. Pe langa asta, germanii doresc ca X-Class sa faca ce a facut si M-Class cu doua decenii in urma. Sa dea o noua definitie segmentului, prin oferirea unui produs cu confort sporit, dar inca foarte util si rezistent.

Primul pickup Mercedes foto

Primul pickup Mercedes: schite oficiale

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Primul pickup Mercedes foto Primul pickup Mercedes

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *