Home » Care e cea mai sigura masina in 2015 – 2016: top Euro NCAP » Care e cea mai sigura masina in 2015 – 2016: top Euro NCAP

Care e cea mai sigura masina in 2015 – 2016: top Euro NCAP

Cea mai sigura masina - Volvo XC90 2015
HomeJanuary 18, 2016 at 6:20 pm

Expertii Euro NCAP, au anuntat cea mai sigura masina a anului 2015. De fapt, expertii au analizat rezultatele testelor de impact pentru 40 de modele, impartite in cateva clase de caroserie, fiecare clasa alegandu-se intr-un final cu cate un castigator. Totusi, marele invingator al acestui an este noul Volvo XC 90, anume el a inregistrat un scor record pentru istoria testelor Euro NCAP.

Cea mai sigura masina: rezultate

Deja traditional, la inceput de an, expertii Euro NCAP anunta cele mai sigure automobile lansate comercial anul precedent. De data asta, marii invingatori provin din Suedia, Germania, Japonia si Marea Britanie. Printre crossover-ele mari, cel mai bun rezultat a fost livrat de Volvo XC90. Tot el, a luat primul loc si in clasamentul general, suedezul obtinand un scor ponderat de 5 stele, format din 97% scor pentru siguranta pasagerilor maturi, 87% scor pentru siguranta copiilor din masina, 73% – siguranta pietoni, si 100% – scor sisteme electronice de siguranta.

La clasa crossover-elor medii, cea mai sigura masina a fost declarat Mercedes GLC. Neamtul de 5 stele, a luat 95% – siguranta pasageri, 85% – siguranta copii, 82% – siguranta pietoni, si 71% – sisteme de siguranta.

Jaguar XE, a reusit sa depaseasca Toyota Avensis, devenind astfel cea mai sigura masina din segmentul mediu. Desi scorurile celor doua modele sunt foarte aproapiate, englezul a invins, pentru ca multe din sistemele sale de siguranta, sunt disponibile in versiunea de echipare standart.

Titlul de cel mai sigur hatchback, a fost adjudecat de noul Infiniti Q30. Pentru siguranta pasagerilor maturi, acesta a inregistrat un scor de 84%, protectia copiilor din masina – 86%, siguranta pietonilor – 91%, iar sistemele electronice de siguranta au obtinut 81%.

In clasa supermini, marea batalie s-a dat intre doua modele din Japonia: Suzuki Vitara si Honda Jazz. Intr-un final, premiul si titlul de cea mai sigura masina din acest segment a fost castigat de Honda Jazz, care se poate lauda cu sisteme de siguranta ceva mai avansate.

Cea mai sigura masina van compact VW Touran

Printre van-urile compacte, cel mai bun rezultat a fost inregistrat de Volkswagen Touran, iar in clasa minivan-urilor, Renault Espace a fost depasit de perechea Ford Galaxy/S-max.

Printre decapotabile, concurenta nu a fost foarte stransa, marele invingator fiind declarata Mazda MX-5. In plus, niciun model din aceasta clasa nu a luat mai mult de 4 stele.

Expertii Euro NCAP anunta ca pentru a obtine titlul de cea mai sigura masina in 2016, producatorii vor avea de facut mai multe eforturi decat in anul precedent. Asta pentru ca se va introduce un nou criteriu de evaluare. Este vorba despre sistema de franare automata in fata unui pieton, tehnologie ce urmeaza sa fie implimentata pe scara larga in curand.

Cea mai sigura masina minivan Ford Galaxy

Citeste si:

Mercedes E-Class 2016: noul E-Class a debutat oficial

Cea mai sigura masina

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Cea mai sigura masina - Volvo XC90 2015 Cea mai sigura masina minivan Ford Galaxy Cea mai sigura masina van compact VW Touran

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *