Home » Cauciucuri de vara ieftine si bune: top 5 si sfaturi » Cauciucuri de vara ieftine si bune: top 5 si sfaturi

Cauciucuri de vara ieftine si bune: top 5 si sfaturi

Cauciucuri de vara ieftine si bune BF Goodrich
HomeMarch 30, 2016 at 12:53 pm

Cresterea temperaturilor face din nou actuala problema alegerii unor pneuri de vara noi. Din pacate nu toti soferii isi pot permite niste produse scumpe, respectiv se vad nevoiti sa caute niste cauciucuri de vara ieftine si totusi suficient de bune pentru a face fata oricaror conditii de drum si timp.
Pentru a fi de ajutor, am decis sa analizam oferta de anvelope cu dimensiunile 205/55 R16 si sa facem un top cu cauciucuri de vara ieftine si bune, conditia de baza fiind ca preturile sa nu depaseasca 250 lei pentru o unitate.

Cauciucuri de vara ieftine si bune: top 5

1. Barum Bravuris 3HM – verifica pretul aici – cauciucuri de vara ieftine ce au primit aprecieri foarte bune din partea soferilor. Barum Bravuris 3HM corespund clasei C la aderenta pe carosabil ud si clasei E, la rezistenta din timpul rularii (economie carburant).
Specificatiile bune si pretul acceptabil, fac ca peste 80% din actualii utilizatori sa afirma ca intentioneaza sa achizitioneze din nou aceste anvelope.

2. BF Goodrich G-GRIP – verifica pretul aici – BF Goodrich este un brand american lansat inca la inceptului secolului XX. Totusi, aproape toate pneurile acestei companii ce se vand in Europa sunt fabricate in Polonia.
Unitatile G-GRIP prezinta probabil cel mai bun raport calitate/pret printre pneurile din segmentul middle, motiv pentru care au si ajuns in top-ul cu cauciucuri de vara ieftine si bune. BF Goodrich G-GRIP, cu dimensiunile 205/55 R16, apartin clasei de economie a carburantului E, iar franarea pe suprafete umede este conforma cu clasa calitativa B.
In condus, aceste cauciucuri s-au dovedit a fi foarte silentioase si confortabile. Materialul calitativ este rezistent la lovituri, umflaturile si cordurile rupte fiind fenomene extrem de rar intalnite.

3. Matador Mp47 – verifica pretul aici – sunt cauciucuri de vara ieftine si destul de bune pentru a fi cumparate. Pretul pneurilor cu dimensiunile 205/55 R16 91Y nu trebui sa depaseasca 230 de lei pe bucata. Cauciucurile sunt  confortabile si silentioase la rulare, punctul lor mai slab, fiind rezistenta la uzura destul de redusa. Nu e o diferenta foarte mare, dar anvelopele de pe primele doua locuri spre exemplu, stau ceva mai bine la acest capitol.

4. Cooper Cs2 – verifica pretul aici – un alt brand de anvelope venit din America, dar din pacate destul de greu de gasit la noi. Cooper Cs2 sunt cauciucuri de vara bune, cu litera C in dreptul claselor de franare pe umed si economie de carburant, iar zgomotul produs de rulare nu depaseste 71 dB.
Aderenta cat cea pe uscat atat si cea pe suprafete ude, nu lasa loc de reprosuri. Din pacate, Cooper Cs2 au 2 probleme: 1. Anvelopele sunt destul de greu de gasit. 2. Este si mai greu sa le gasesti sub 250 de lei.

5. Hankook Kinergy Eco K425 195/65R15 – verifica pretul aici – niste anvelope cu caracteristici foarte bune: consum de carburant – B, franare pe suprafete umed – B si nivel de zgomot – 69 dB. Cu toate astea, Hankook Kinergy Eco K425 au fost plasate doar pe locul 5 in acest top cu cauciucuri de vara ieftine si bune. Decizia in cauza are la baza 2 argumentari: 1. Este destul de greu sa gasesti aceste cauciucuri sub 250 de lei si 2. O parte din actualii posesori, se declara nemultumiti de Hankook Kinergy Eco K425, respectiv doar 65% din ei spun ca intentioneaza sa repete achizitia.

Cauciucuri de vara ieftine si bune: concluzie

Daca va puteti permite sa cheltuiti 250 lei sau un pic mai mult pentru o anvelopa, recomandam cu toata increderea pneurile BF Goodrich G-GRIP. In cazul acestor produse, chiar e vorba de un surplus de valoare fata de pretul platit. Daca insa pretul e cel mai important aspect,  Barum Bravuris 3HM, ar fi cea mai buna alegere.

Cauciucuri de vara ieftine si bune: sfaturi

Pe langa caracteristicile declarate de producator, un aspect foarte important la alegerea cauciucurilor, este varsta acestora. Inainte sa faceti achizitia, intrebati vanzatorul cand au fost fabricate pneurile alese. La general, se considera ca anvelopele cu varsta de 3 ani, sunt inca noi. Afirmatia este adevarata, cu conditia ca cauciucurile au fost depozitate in conditii adecvate, respectiv nu au avut parte de schimbari semnificative de umiditate si temperatura. Cu alte cuvinte, bine ar fi ca varsta pneurilor alese sa nu depaseasca 1-1,5 ani.

Pentru a verifica data fabricarii, este necesar sa gasisti codul DOT pe anvelopa. Acesta este format din cateva litere si 4 cifre. Anume cele 4 cifre exprima varsta cauciucurilor. Primele 2 indica saptamana, iar ultimele 2, anul de fabricare – Ex: 0216 – fabricate in saptamana a doua din anul 2016.
Cauciucuri de vara ieftine si bune Matador MP 47

Cauciucuri de vara ieftine

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Cauciucuri de vara ieftine si bune Matador MP 47 Cauciucuri de vara ieftine si bune BF Goodrich

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *