Home » Cea mai buna baterie auto: sfaturi pentru alegerea unei baterii bune » Cea mai buna baterie auto: sfaturi pentru alegerea unei baterii bune

Cea mai buna baterie auto: sfaturi pentru alegerea unei baterii bune

Cea mai buna baterie auto
HomeJanuary 29, 2016 at 8:41 am

Care este cea mai buna baterie auto? Este intrebarea pe care si-o pune multa lume odata cu apropiera iernii. Pentru a va fi de ajutor, va propunem cateva sfaturi, si recomandari menite sa va ajute sa procurati bateria potrivita atat pentru o masina echipata cu motor diesel cat si pentru una cu propulsor pe benzina. 

Cea mai buna baterie auto pentru motoare diesel – top 5

1. Tudor High-Tech TA770 77Ah – probabil cea mai buna baterie auto avand si un pret un pret corect. Curent de pornire 640 A. Pentru a verifica pretul CLICK aici.

2. Varta Blue 72 Ah – curent de pornire 680 A. Probabil cea mai buna baterie auto pentru un motor diesel de pana in 2.0 litri. Pentru propulosare mai mare, exista versiuni mai incapatoare a acestei baterii. Puteti verifica pretul aici.

3. Varta Black 70 Ah – curent de pornire 640 A. Mai multe detalii aici.

4. Exide Premium 72 Ah – curent de pornire 720 A. Mai multe detalii aici.

5. Rombat Pilot 77 Ah – locul 5 in top-ul pentru cea mai buna baterie auto. Curent de pornire 640 A. Mai multe detalii aici.

Cea mai buna baterie auto top

Cea mai buna baterie auto pentru motoare pe benzina: Top 5 

1. Baterie auto Varta Black Dynamic 56Ah – curent de pornire 480 A. Probabil cea mai buna baterie auto pentru banii sai. Unitatea este numai buna pentru o masina dotata cu un benzinar mediu 1.5-1.8 litri. Varta Black este o baterie de tip low-cost, dar experienta noastra a demonstrat ca aceasta nu produce probleme, cel putin in primii 3-4 ani de utilizare. O oferta aveti  chiar AICI.

2. Baterie auto Bosch S3 56 Ah – curent de pornire 540 A.Un produs in mare parte similar cu unitatea Varta Black. Ar fi putut primi titlul de cea mai buna baterie auto pentru motoarele pe benzina, insa  are un pret un pic mai mare decat Varta Black 56 ah. Mai multe detalii chiar AICI.

3. Baterie auto Rombat Premier 60 Ah – curent de pornire 580 A.  Mai multe detalii aici.

4. Rombat Tornada 60 Ah – curent de pornire 540 A. Mai multe detalii aici.

5. Varta Blue Dynamic 60Ah – locul 5 in top-ul pentru cea mai buna baterie auto pentru motoare pe benzina. Curent de pornire 540 A. Mai mult detalii aici

Cea mai buna baterie auto: cand o cumpar?

Majoritatea conducatorilor auto din Romania, cauta un acumulator auto doar dupa ce, intr-o buna dimineata masina refuza sa mai porneasca. E o strategie absolut gresita. Aceasta duce doar la cheltuieli in plus si la timp pierdut in cautarea curentului atat de necesar in acel moment. Pentru a evita astfel de situatii este necesar sa cunoasteti urmatorul lucru – o baterie auto are o durata de viata medie cuprinsa intre 3 si 4 ani, multe baterii ajung si la 5 ani, iar unele chiar si la 6-7 ani. Totusi, odata ce bateria instalata in vehiculul dumneavostra a implinit 4 ani, ar fi mai mult decat recomandabil sa cautati un acumulator auto nou.

Cea mai buna baterie auto: capacitatea

Capacitatea unui acumulator auto se masoara in Ah (amper-ora). Acest indicator este mentionat pe eticheta bateriei si indica capacitatea de stocare a electricitatii. Aici trebuie sa fiti atenti sa nu procurati o baterie cu capacitatea prea mica – nu va oferi destul curent, dar nici o baterie cu capacitatea prea mare – alternatorul masinii nu va reusi sa o alimenteze. Exemplu: pentru un automobil de clasa medie echipat cu aer conditionat, geamuri actionate electric, si un motor pe benzina de 1.6 l, cea mai buna baterie auto ar avea o capacitate cuprinsa intre 50 si 60 Ah.

Cea mai buna baterie auto: curentul de pornire

Curentul de pornire este cantitatea de energie electrica necesara unei masini pentru a porni motorul. Marea majoritate a producatorilor de baterii auto, specifica capacitatea de pornire oferita de acumulator conform standartului EN. De regula, capaciatea acumulatorului este direct proportionala cu curentul de pornire oferit. Spre exemplu, o baterie de 60 Ah ofera un curent de pornire de 540 A, iar o baterie cu capacitatea de 63 Ah, ofera deja 610 A.

Cea mai buna baterie auto: De unde o cumpar?

Cele mai recomandabile locuri pentru achizitionarea unui acumulator auto sunt centrele mari de vanzare a pieselor auto ori chiar magazinele online. Totusi primele nu intotdeauna pot propune un pret competitiv, in schimb, acolo puteti afla care este cea mai buna baterie auto pentru automobilul dvs, pe care ulterior sa o procurati online.

Cea mai buna baterie auto: Concluzie

Aveti mare grija la alegerea bateriei, nu cheltuiti exagerat de mult pentru aceasta, dar nici nu incercati sa economisti prea tare. Cereti sfatul unui specialist pentru a afla care este bateria cu capacitate si curentul de pornire optim pentru vehiculul dvs, iar apoi analizati ofertele pentru bateria in cauza si faceti comanda.

Cea mai buna baterie auto – imagine simbol

Cea mai buna baterie sfaturi

Cea mai buna baterie auto

Citeste si:

Robot pornire ori ce sa faci da nu porneste masina

Cea mai buna baterie auto

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Cea mai buna baterie auto sfaturi Cea mai buna baterie auto Cea mai buna baterie auto top

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *