Home » Cea mai buna statie incarcare masina electrica: top 5 statii electrice » Cea mai buna statie incarcare masina electrica: top 5 statii electrice

Cea mai buna statie incarcare masina electrica: top 5 statii electrice

Cea mai buna statie incarcare masina electrica
HomeFebruary 22, 2023 at 7:36 pm

Daca esti in cautarea primului vehicul cu propulsie electrica si vrei sa stii care e cea mai buna statie incarcare masina electrica pe care sa o instalezi acasa, ai ajuns unde trebuia sa ajungi. Mai mult, te putem ajuta si daca detii deja o masina electrica, dar doresti sa treci la un incarcator Type 2, mai rapid. 

Vanzarile de masini electrice cresc in ritmuri pe care putini le anticipau. Spre exemplu, intr-o singura saptamana a anului 2022 se vindeau mai multe EV-uri decat in toata perioada anului 2012, iar 2022 nu poate fi numit nicicum simplu pentru industria auto. Estimarile actuale, arata ca in lume circula aproape 30 mln de masini electrice. In plus, UE doreste oprirea productiei de motoare cu combustie interna pana in 2035. Ne place sau nu, dar transportul auto va fi probabil electrificat in totalitate in urmatoarii 10-20 ani.

Cea mai buna statie incarcare masina electrica: top 5

1. Wallbox Pulsar Plus 22 kW – cea mai buna statie incarcare electrica

Vezi pretul

Wallbox Pulsar Plus 22 kW vine cu cateva functii care o fac cea mai buna statie incarcare masina electrica la raportul pret-calitate. Dispozitivul are conexiune wireless de pe smartphone, unde poti seta parametrii incarcarii, monitoriza costurile incarcarii si multe altelte. Sunt atat de multe incat unul din minusurile acestui incarcator e legat de faptul ca controlul se face mai degraba din aplicatie, si nu pe unitatea in sine.

Daca aveti bransament trifazic acasa, Wallbox Pulsar Plus poate sa incarce cu o capacitate maxima de 32A/22kW. Pentru retelele de curent monofazic, puterea de iesire e limitata la 7,4 kW.

Cea mai buna statie incarcare masina electrica - Wallbox Pulsar Plus Black

2. iHunt EV Power 22KW

Vezi pretul 

iHunt EV Power 22KW e cea mai buna statie incarcare electrica economy printre variantele de 22 kW. Dispozitivul al carui pret nu trece de 2500 lei este capabil sa incarce cu o putere maxima de 22 kW in cazul bransamentului trifazat si 7,4 kW monofazat.

iHunt EV Power nu are conexiune wireless si nu e prevazut cu optiuni pentru modificarea parametrilor incarcarii, insa interfata cu ecran de 3,5 inch ofera cam toate informatiile de care ai nevoie. Incarcatorul vine la pachet cu un cablu de 6 metri, iar pentru utilizarea exterioara a fost prevazuta protectia IP66. Adica aparatul rezista la praf, ploi abundente, numai sa nu-l scufundati in apa.

Cea mai buna statie incarcare masina electrica - iHunt EV Power 22KW

3. iHunt EV Power 7KW – cea mai buna statie incarcare electrica economy

Vezi pretul

EV Power 7 kW e varianta inacartorului iHunt destinata exlcusiv bransamentelor cu o singura faza. EV Power 7 kW e si cel mai ieftin produs din clasament.

Incarcatorul nu e smart cu conexiune WiFi, dar are un display mic pentru afisarea voltajului, curentului real si cel nominal, temperaturii, timpului de incarcare si a consumului.

Ca si fratele de 22 kW, EV Power de 7 KW nu-ti permite sa personalizezi in vreun fel incarcarea, nu poti modifica nici macar amperajul. Incarcatorul e unul de baza, destinat utilizatorilor fara prea multe pretentii, dar isi face treaba negresit si asta e cel mai important.

Cea mai buna statie incarcare masina electrica - iHunt EV Power 7KW

4. LEKTRI CO 7.4 KW

Vezi pretul

LEKTRI CO nu pare la prima vedere o achizitie prea avantajoasa, mai ales pentru un incarcator ce lucreaza doar cu curent monofazat, iar puterea maxima de iesire e limitata la 7,4 kW. Insa montarea, configurarea si apoi utilizarea incarcatorului sunt cat se poate de simple. Ai la dispozitie 3 moduri de incarcare: Power – pentru masini electrice, Hybrid – pentru automobile hybrid Plug In si Green – daca aveti montate panouri fotovoltaice si doriti sa le utilizati ca sursa pentru incarcarea bateriei. LEKTRI CO are si conexiune wireless, deci puteti din aplicatie sa setati parametrii incarcarii, sa stabiliti orare, sa partajati puterea si multe altele. In plus, LEKTRI CO e smart home ready, adica puteti integra statia intr-un sistem smarthome pe baza de Google Home sau Amazon Alexa.

Cea mai buna statie incarcare electrica monofazat - LEKTRI CO

Cum aleg cea mai buna statie incarcare masina electrica? – sfaturi

Merita sa investesc intr-o statie de incarcare? Cat costa incarcarea electrica?

Chiar daca pare o investitie costisitoare, propria statie de incarcare instalata acasa e o investitie care merita. Nu e doar mai usor sa te conectezi seara ca dimineata sa ai bateria “Full”, e si mai ieftin. Spre exemplu in reteau EnelX, pretul unui kWh este de 1,79 lei pentru incarcarea semi-rapida AC si 2,09 lei pentru incarcarea rapida DC. Acasa insa platiti cel mult 1,3 lei pentru 1 kWh. Sa presupunem deci ca pretul statiei e de 3500 lei, iar masina de incarcat e un Renault Megane E-Tech cu baterie de 63 kW. La o diferenta de 49 bani intre pretul incarcarii de acasa si cea de la EnelX, costul statiei de incarcat se va recupera in aproximativ 43000 km, sau 2-2,5 ani. E lesne de inteles ca daca aveti acces la o sursa de curent mai ieftina, investitia se va recupera mai repede. Nu am inclus in calcul pretul instalarii, pentru ca acesta variaza destul de mult in functie de tipul aparatului, a locuintei si a tipului de bransament electric.

Sfaturi de achizitie:

1. Lungimea cablului – nici prea prea, nici foarte foarte. Cablul prea scurt creaza probleme prin faptul ca va trebui sa pozitionati masina de fiecare data la fel. Cablul prea lung e mai greu de manevrat, puteti calca cu masina peste el etc. Deci, 5-6 metri e lungimea optima pentru cablul de alimentare.

2. Functii smart – conexiunea wireless si functiile smart sunt de mare ajutor. Poti controla procesul de incarcare fara sa iesi din casa, o poti face chiar vocal in unele cazuri. In plus, vezi in timp util daca apare vreo eroare in timpul incarcarii, in loc sa fii suprins dimineata cand vrei sa pornesti la drum, iar bateria mai degraba descarcata.

3. Rezistenta la intemperii – rezistenta la apa si praf este un aspect de importanta majora la alegerea statiei de incarcare. IP66 e standardul optim pentru acest tip de dispozitive.

4. Montarea si conectarea – inainte sa alegeti cea mai buna statie incarcare electrica pentru locuinta dvs., consulati un specialist cu privire la procesul de conectare. Daca doriti sa cumpratai o statie de 22 kW, iar acasa aveti curent monifazat, mergeti la furnizorul de curent sa va interesati care ar fi pretul trecerii la curent trifazat.

Cea mai buna statie incarcare masina electrica

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Cea mai buna statie incarcare electrica monofazat - LEKTRI CO Cea mai buna statie incarcare masina electrica - iHunt EV Power 7KW Cea mai buna statie incarcare masina electrica - iHunt EV Power 22KW Cea mai buna statie incarcare masina electrica - Wallbox Pulsar Plus Black

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *