Home » Cel mai bun SUV 4×4 ce marita cumparat SH: top 10 » Cel mai bun SUV 4×4 ce marita cumparat SH: top 10

Cel mai bun SUV 4×4 ce marita cumparat SH: top 10

Cel mai bun SUV 4x4 Volvo XC90 2002-2014
HomeAugust 18, 2015 at 12:20 pm

Stiti care e cel mai bun SUV 4×4? Englezii de la What Car?, au decis sa raspunda la aceasta intrebare, creand un top al modelelor 4×4 sh. Principalii factori de departajare in cadrul acestui clasament sunt: pretul de achizitie, confortul, calitatea executarii, comportamentul de drum si valoarea ramasa la revanzare.

Un cumparator de SUV 4×4, urmareste unitatile spatioase, practice si evident cu capacitati sporite in off-road. Fiecare vehicul 4×4 din lista ce urmeaza, corespunde intr-o oarecare masura tuturor cerintelor. Unele ofera spatiu pentru 7 persoane, iar altele, sunt incredibil de bune pe teren accidentat. Astfel, daca sunteti in cautarea unui SUV, in lista de mai jos, veti gasi cu siguranta unul ce vi se potriveste cel mai bine.

Cel mai bun SUV 4×4 – Top 10

1. Volvo XC90

XC90 a fost numit cel mai bun SUV 4×4 ce poate fi cumparat second-hand. SUV-ul Volvo a primit recent o noua generatie. Modelul anterior, s-a aflat pe piata din anul 2002 fiind unul din cele mai bine vandute 4×4 la nivel mondial. Acest lucru inseamna ca oferta de Volvo XC90 second-hand este foarte bogata, iar preturile vor cunoaste o oarecare scadere in perioada ce urmeaza. SUV-ul suedez are un comportament exemplar in off-road, poate tracta dupa sine pana la 2250 kg, si este probabil cel mai practic model din segment. Automobilul ofera 7 locuri in versiunea de baza si este unicul SUV ce permite montarea a trei scaune pentru copii pe randul din mijloc.

Preturile pentru noul Volvo XC 90 pot fi consultate aici.

2. Toyota RAV4

Daca ar fi sa decidem noi, ce mai bun SUV 4×4 era desemnat Toyota RAV4. Decizia ar fi fost justificata de: fiabilitatea modelului, pretul mic al intretinerii, devalorizarea lenta si capacitatilor bune pe teren accidentat. Pubicatia britanica, recomanda achizitia versiunii 2.2 D-4D.

Cel mai bun SUV 4x4 Toyota RAV4

Toyota RAV4 2015 facelift: design revizuit si o noua versiune hibrida

3. Hyundai Santa Fe

Actuala generatie a SUV-ului coreean, e tot mai prezenta pe piata masinilor SH. Plus la asta, multe dintre ele se pot lauda cu 7 locuri in habitaclu. Interiorul masinii este executat foarte bine, iar lista dotarilor de baza este destul de generoasa, incluzand si sistemul de tractiune integrala. Totusi, in trecut au fost raportate unele probleme la instalatiile de infotainment, in rest insa, automobilul promite o exploatare fara mari batai de cap.

Cel mai bun SUV 4x4 Land Rover Discovery diesel

4. Honda CR-V

Modelul japonez a ocupat locul 4 in top-ul ce desemneaza cel mai bun SUV 4×4 publicat de What Car?. Honda CR-V este mai degraba un automobil pentru drumuri asfaltate, insa si asa, masina este echipata cu tractiunea 4×4, in caz ca aveti nevoie. Mai mult, habitaclul ofera un spatiu impresionat, iar portbagajul este foarte incapator. Si daca inca nu v-am convins, amintim ca Honda a fost declarata cea mai fiabila marca de automobile in Marea Britanie. Mai multe detalii aveti aici. 

5. Land Rover Discovery

Land Rover Discovery este un SUV renumit pentru capabilitatile sale in off-road. In plus, automobilul vine cu un nivel de confort exemplar si spatiu suficient pentru 7 persoane. Insa, britanicul nu s-a clasat pe prima pozitie din anumite motive. Este vorba in primul rand de pretul de achizitie destul de mare, care este urmat de o intretinere foarte scumpa. Pe langa unele probleme electrice, SUV-ul, mai poate oferi “surprize” si la suspensiile pneumatice.

Cel mai bun SUV 4x4 Land Rover Discovery diesel

Cel mai bun SUV 4×4 – locurile 6-10

6. Nissan X-trail

Robust si demn de incredere, a doua generatie a lui Nissan X-trail merita a fi luata in vizor daca aveti nevoie de un automobil practic, fiabil si cu un pret corect.

X-trail vine cu jante din aliaj si climatizare automata in modelul standart. Totusi, versiunea recomandata de publicatie – 2.0 dci 148 Sport, este cunoscuta pentru unele probleme la filtrul de particule, mai ales daca automobilul este utilizat preponderent in oras.

7. BMW X5

BMW X5 este un SUV dorit de multa lume. Acesta se comporta foarte bine pe drum, este echipat generos si arata destul de bine. Totusi, neamtul, cedeaza in fata concurentilor atunci cand e vorba de rularea pe teren greu, costurile de intretinere sunt printre cele mai ridicate, iar unii posesori s-au plans de unele defecte de la interior.

8. Audi Q5 

SUV-ul mediu de la Audi, este confortabil si bine construit. Motorizarile diesel prezinta performante surprinzator de avansate, inclusiv consumuri de carburanto reduse.

Habitaclul ofera mult spatiu, iar materialele folosite la interior, nu dezamagesc nici ele. Totusi, unele plangari legate de partea electrica a masinii, l-au plasat pe Audi Q5 pe locul 8 in acest top.

Cel mai bun SUV 4x4 Audi Q5 TDI

9. Lexus RX 

Lexus RX este unicul 4×4 din acest top ce nu este propulsat de un motor diesel. Combinatia dintre agregatul pe benzina si cel electric, inseamna pentru RX emisii de noxe reduse si taxe mici. SUV-ul este bine echipat si pentru ca e un model japonez, se poate lauda si cu lipsa de probleme tehnice cronice. Totusi, daca cautati un automobil cu perfomante serioase in off-road, ar fi bine sa va uitati in alta parte.

10. Mercedes-Benz M-Class

Pozitia a 10-a in clasamentul ce anunta cel mai bun SUV 4×4, este ocupata de Mercedes M-Class. 4×4-ul german este usor de condus, bine construit si foarte spatios.

Sinceri sa fim, nu ne putem explica cum Lexus RX l-a depasit pe Mercedes M-Class. Neamtul fiind mai mare, mai confortabil si mai bun pe drum accidentat.

Cel mai bun SUV 4x4 Mercedes ML

Cel mai bun SUV 4×4

Citeste si:

Cele mai economice masini si consumul real al automobilelor

Cel mai bun SUV 4×4 SH

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Cel mai bun SUV 4x4 Audi Q5 TDI Cel mai bun SUV 4x4 Land Rover Discovery diesel Cel mai bun SUV 4x4 Land Rover Discovery diesel Cel mai bun SUV 4x4 Mercedes ML Cel mai bun SUV 4x4 Toyota RAV4 Cel mai bun SUV 4x4 Volvo XC90 2002-2014

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *