Home » Cel mai puternic Ferrari decapotabil a fost prezentat oficial » Cel mai puternic Ferrari decapotabil a fost prezentat oficial

Cel mai puternic Ferrari decapotabil a fost prezentat oficial

Cel mai puternic Ferrari decapotabil - 488 Spider
HomeJuly 30, 2015 at 8:26 pm

Italienii au desecretizat in sfarsit modelul 488 Spider, cel mai puternic Ferrari decapotabil de pana acum. Debutul public al supercar-ului va avea loc in toamna lui 2015, in cadrul salonului auto de la Frankfurt. 

Ferrari 488 Spider, cel mai puternic Ferrari decapotabil: motorizare

Cum era si de asteptat, modelul deschis a primit motorizarea versiunii coupe. Este vorba despre unitatea twin-turbo V8 de 3.9 litri ce dezvolta 670 cai putere si 760 Nm de cuplu motor. Aceasta este asistata de un robot cu 7 rapoarte si 2 ambreiaje. Ferrari 488 Spider atinge prima 100 de km/h in 3 secunde, adica exact ca fratele sau 488 GTB. Totusi, sprintul pana la 200 de km/h este mai lent cu 0,4 secunde (8,7 secunde) . Mai mult, si viteza maxima este mai mica cu 5 km/h (325 km/h). Cu toate astea, 488 Spider ramane cel mai puternic Ferrari decapotabil al companiei italiene.

Inginerii promit pentru noul model un consum de 11.4 litri la 100 de km.

Cel mai puternic Ferrari decapotabil - 488 Spider imagini

Ferrari 488 Spider: alte detalii

Roadsterul italian are o masa de 1420 kg, cu 50 kg mai mult decat modelul coupe. Diferenta e foarte mica, avand in vedere ca caroseria unei decapotabile are nevoie de mai multe componente pentru o rezistenta la torsiune cat mai buna. Inginerii au reusit sa obtina de la Spider o rezistenta egala cu cea a lui 488 GTB, perfromanta datorata in primul rand celor 11 aliaje din aluminiu utilizate la constructia caroseriei.

Cel mai puternic Ferrari decapotabil - 488 Spider interior

De cele mai multe ori, constructorii, la dezvoltarea unui roadster, se concetreaza mai mult pe coeficientul de aerodinamica obtinut cu top-ul coborat. Cei de la Ferrari insa, au ales alt drum. Pentru noul 488 Spider cele mai multe imbunatatiri aerodinamice au fost aduse podelei. Aceasta include acum si cateva generatoare de vortex (vartej), menite sa creasca forta de apasare a masinii, respectiv sa sporeasca calitatea aderentei.

O alta noutate pentru cel mai puternic Ferrari decapotabil este tehnologia SSC2. Aceasta monitorizeaza unghiul de alunecare in curbe, fiind capabila sa intervina atunci cand calculatorul semnaleaza ca soferul risca sa piarda controlul masinii.

Astfel, sinergia solutiilor inteligente aplicate pe 488 Spider, face ca decapotabila sa fie cu 12% mai rapida la iesirile din curbe decat actualul 458 Spider – detinatorul de moment al titlului de cel mai rapid Ferrari decapotabil.

Cel mai puternic Ferrari decapotabil - 488 Spider spate

Cel mai puternic Ferrari decapotabil – 488 Spider

Preturile lui BMW seria 7 2015 in Romania

Cel mai puternic Ferrari decapotabil

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Cel mai puternic Ferrari decapotabil - 488 Spider interior Cel mai puternic Ferrari decapotabil - 488 Spider spate Cel mai puternic Ferrari decapotabil - 488 Spider Cel mai puternic Ferrari decapotabil - 488 Spider imagini

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *