Home » Statii emisie receptie – oferte preturi si sfaturi » Statii emisie receptie – oferte preturi si sfaturi

Statii emisie receptie – oferte preturi si sfaturi

Statii emisie receptie
HomeNovember 7, 2014 at 12:00 pm

Am postat aici cateva lucrurile bine de stiut pentru o alegere potrivita din diversitatea de statii emisie receptie.

Statii emisie receptie: dimensiuni

Marea majoritate de statii emisie receptie sunt mai mici decat un radio CD. Totusi o dimensiune standart nu exista, pentru ca marimea statiei este dictata de obicei de puterea ei.

Inainte de a alege din multimea de statii emisie receptie, trebuie sa va ganditi la amplasarea acesteia in vehicul. Ati putea opta pentru o unitate portabila, pentru a exclude montarea. Dar, si cu o statie radio portabila va fi nevoie de o antena externa.

Statii emisie receptie: antena

O statie emisie receptie buna fara o antena pe masura, este un lucru inutil. Atentie la lungimea antenei. Optim ar fi de 1.5 – 1.6 m. O antena sub 1.4 m ar putea fi insuficienta. Una si mai mica, este practic inutila.

Calibrarea antenei pentru o statie radio se efectueaza exclusiv dupa montare. Astfel, reglati antena doar dupa ce ati ales locul pentru ea si ati montat-o. Orice schimbare de pozitie trebuie sa fie urmata de o re-calibrare.

Reglarea propriu-zisa se face cu un SWR metru. Dar, mai bine lasati un cunoscator sa faca acest procedeu.

Top 3 Statii emisie receptie

1. Midland Alan 52 – mai multe detalii aici

2. PNI Escort HP 8000 ASQ – mai multe detalii aici

3. TTI TCB-560 – mai multe detalii aici

Statii emisie receptie: detalii tehnice

Legea permite o putere a statiilor de maxim 4W. In Romania, puterea nu e verificata de nimeni, in restul Europei insa, ati putea avea probleme. In plus, o statie radio mai puternica este mai scumpa si prea putin folositoare. Spre exemplu, unele statii emisie receptie au o  putere de 80-100 W. Cu ele puteti face conexiune cu alte state, insa e putin probabil sa va fie de ajutor in trafic acest lucru. In schimb, o statie de 4W are o raza de acoperire de 10-15 km.

O alta functie necesara pentru statiile radio este AutoSquelch-ul. Aceasta permite reducerea automata a zgomotelor din emisie. Daca procurati o statie radio auto cu Scuelsh-ul manual, veti fi nevoiti sa executati personal acest procedeu.

Statii emisie receptie: infotrafic

Trebuie sa fiti constienti ca statiile emisie receptie nu ofera nici ce mai mica confidentialitate. Respectiv: nu injurati si nu utilizati unitatea pentru discutii deviate de la traficul auto.

Statii emisie receptieStatii emisie receptie ieftine si bune

Citeste si:

GPS ieftin: top 5 aparate de navigatie ieftine

Statii emisie receptie

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Statii emisie receptie Statii emisie receptie

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *