Home » Cele mai bune statii Radio auto bune: top 2015 » Cele mai bune statii Radio auto bune: top 2015

Cele mai bune statii Radio auto bune: top 2015

Statie radio auto
HomeJanuary 2, 2015 at 6:38 pm

In acest articol au fost concentrate lucrurile bine de stiut pentru a alege din diversitatea de statii radio auto, pe cea potrivita.

Top 3 cele mai bune statii radio auto

1. PNI Escort HP 8000 ASQ –mai multe detalii aici

2. Midland Alan 52 – mai multe detalii aici

3. TTI TCB-560 – mai multe detalii aici

Cele mai bune statii radio auto: dimensiuni

Marea majoritate de statii radio auto sunt mai mici decat un radio CD. Totusi o dimensiune standart nu exista, pentru ca marimea statiei este dictata de obicei de puterea ei.

Inainte de a alege din multimea de statii radio auto, trebuie sa va ganditi la amplasarea acesteia in vehicul. Ati putea opta pentru o unitate portabila, pentru a exclude montarea. Dar, si cu o statie radio portabila va fi nevoie de o antena externa.

Cele mai bune statii radio auto: antena

O statie radio auto buna fara o antena pe masura, este un lucru inutil. Atentie la lungimea antenei. Varianta optima ar fi de 1.5 – 1.6 m. O antena sub 1.4 metri ar putea fi insuficienta. Una si mai mica, este practic inutila.

Calibrarea antenei pentru o statie radio se efectueaza exclusiv dupa montare. Astfel, reglati antena doar dupa ce ati ales locul pentru ea si ati montat-o. Orice schimbare de pozitie a antenei trebuie sa fie urmata de o re-calibrare.

Calibrarea propriu-zisa se face cu un SWR metru. Dar, mai bine lasati un cunoscator sa faca acest procedeu.

Care sunt cele mai bune statii radio auto

Cele mai bune statii radio auto: detalii tehnice

Legea permite o putere a statiilor de maxim 4W. In Romania, puterea nu e verificata de nimeni, in restul Europei insa, ati putea avea probleme. In plus, o statie radio mai puternica este mai scumpa si prea putin folositoare. Spre exemplu, unele statii radio auto au o putere de 80-100 W. Cu ele puteti face conexiune cu alte state, insa e putin probabil sa va fie de ajutor in trafic acest lucru. In schimb, o statie de 4W are o raza de acoperire de 10-15 km.

O alta functie necesara pentru statiile radio este AutoSquelch-ul. Aceasta permite reducerea automata a zgomotelor din emisie. Daca procurati o statie radio auto cu Scuelch-ul manual, veti fi nevoiti sa executati personal acest procedeu.

Cele mai bune statii radio auto: infotrafic

Trebuie sa fiti constienti ca statiile radio auto nu ofera nici ce mai mica confidentialitate. Respectiv: nu injurati si nu utilizati unitatea pentru discutii deviate de la traficul auto.

Statii radio auto 2

Cele mai bune statii radio auto

Citeste si:

Cele mai bune uleiuri de motor: top 5 si pareri

Cele mai bune statii radio auto

<

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Statie radio auto 2 Statie radio auto Care sunt cele mai bune statii radio auto

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *