Home » Cele mai bune SUV-uri sh: Top 10 autoturisme 4×4 » Cele mai bune SUV-uri sh: Top 10 autoturisme 4×4

Cele mai bune SUV-uri sh: Top 10 autoturisme 4×4

Cele mai bune SUV-uri SH Volvo XC90
HomeApril 23, 2015 at 2:44 pm

Publicatia britanica What Car?, a prezentat propriul clasament cu cele mai bune SUV-uri second-hand. La baza top-ului, se afla: pretul de achizitie, confortul oferit pasagerilor, calitatea executarii, comportamentul de drum si devalorizarea in timp. 

Cumparatorii SUV-urilor au asteptari destul de mari de la masinile lor. Ei urmaresc unitatile spatioase, practice si evident cu capacitati sporite in off-road. Toate vehiculele 4×4 din lista ce urmeaza, corespund acestor cerinte, insa fiecare in masura proprie. Unele ofera spatiu pentru 7 persoane, iar altele, sunt incredibil de bune pe teren accidentat. Astfel, daca sunteti in cautarea unui SUV, in lista de mai jos, veti gasi cu siguranta unul ce vi se potriveste cel mai bine.

Camere auto bune: top 5

Cele mai bune SUV-uri sh – Top 1-5

1. Volvo XC90

XC90 este cu siguranta unul din cele mai bune SUV-uri 4×4 ce poate fi cumparat pe piata masinilor SH. SUV-ul Volvo a primit recent o noua generatie. Modelul anterior, s-a aflat pe piata din anul 2002 fiind unul din cele mai bine vandute 4×4 la nivel mondial. Acest lucru inseamna ca oferta de Volvo XC90 second-hand este foarte bogata, iar preturile vor cunoaste o oarecare scadere in perioada ce urmeaza. SUV-ul suedez are un comportament exemplar in off-road, poate tracta dupa sine pana la 2250 kg, si este probabil cel mai practic model din segment. Automobilul ofera 7 locuri in versiunea de baza si este unicul SUV ce permite montarea a trei scaune pentru copii pe randul din mijloc.

Preturile pentru noua generatie a lui Volvo XC 90 pot fi consultate aici.

2. Toyota RAV4

Toyota RAV4 a ocupat locul secund in top-ul cu cele mai bune SUV-uri din cel putin doua motive. Primul, automobilul are o conduita de drum foarte buna, iar cel de-al doilea, are legatura cu fiabilitatea legendara a modelelor Toyota. Pubicatia britanica, recomanda achizitia versiunii 2.2 D-4D.

Toyota RAV4 2015 facelift: design revizuit si o noua versiune hibrida

3. Hyundai Santa Fe

Actuala generatie a SUV-ului coreean, e tot mai prezenta pe piata masinilor SH. Plus la asta, multe dintre ele se pot lauda cu 7 locuri in habitaclu. Interiorul masinii este executat foarte bine, iar lista dotarilor de baza este destul de generoasa, incluzand si sistemul de tractiune integrala. Totusi, in trecut au fost raportate unele probleme la instalatiile de infotainment, in rest insa, automobilul promite o exploatare fara mari batai de cap.

Cele mai bune SUV-uri SH

4. Honda CR-V

Modelul japonez a ocupat locul 4 in top-ul ce cele mai bune SUV-uri sh publicat de What Car?. Honda CR-V este mai degraba un automobil pentru drumuri asfaltate, insa si asa, masina este echipata cu tractiunea 4×4, in caz ca aveti nevoie. Mai mult, habitaclul ofera un spatiu impresionat, iar portbagajul este foarte incapator. Si daca inca nu v-am convins, amintim ca Honda a fost declarata cea mai fiabila marca de automobile in Marea Britanie. Mai multe detalii aveti aici. 

5. Land Rover Discovery

Land Rover Discovery este un SUV renumit pentru capacitatile sale de off-road-er. In plus, automobilul vine cu un nivel de confort exemplar si spatiu suficient pentru 7 persoane. Insa, britanicul nu s-a clasat pe prima pozitie din anumite motive. Este vorba in primul rand de pretul de achizitie destul de mare, care este urmat de o intretinere foarte scumpa. Pe langa unele probleme electrice, SUV-ul, mai poate oferi “surprize” si la suspensiile pneumatice.

Cele mai bune SUV-uri SH Land Rover Discovery

Noul Land Rover Discovery Sport: poze si detalii oficiale

Cele mai bune SUV-uri sh – Top 6-10

6. Nissan X-trail

Robust si demn de incredere, a doua generatie a lui Nissan X-trail s-a clasat la mijlocul clasamentul cu cele mai bune SUV-uri SH si merita a fi luata in vizor daca aveti nevoie de un automobil practic, fiabil si cu un pret corect. X-trail vine cu jante din aliaj si climatizare automata in modelul standart. Insa, versiunea recomandata de publicatie – 2.0 dci 148 Sport, este cunoscuta pentru unele probleme la filtrul de particule, mai ales daca automobilul este utilizat preponderent in oras.

7. BMW X5

BMW X5 este un SUV dorit de multa lume. Acesta se comporta foarte bine pe drum, este echipat generos si arata destul de bine. Totusi, neamtul, cedeaza in fata concurentilor atunci cand e vorba de rularea pe teren greu, costurile de intretinere sunt printre cele mai ridicate, iar unii posesori s-au plans de unele defecte de la interior.

8. Audi Q5 

SUV-ul mediu de la Audi, este confortabil si bine construit. In special motorizarile diesel prezinta performante surprinzator de ridicate, inclusiv consumuri de carburant reduse. Habitaclul ofera mult spatiu, iar materialele folosite la interior, nu dezamagesc nici ele. Totusi, unele plangari legate de partea electrica a masinii, l-au plasat pe Audi Q5 pe locul 8 in top-ul cu cele mai bune SUV-uri sh.

Cele mai bune SUV-uri SH Audi Q5

9. Lexus RX 

Lexus RX este unicul 4×4 din acest clasament ce nu este propulsat de un motor diesel. Combinatia dintre agregatul pe benzina si cel electric, inseamna pentru RX emisii de noxe reduse si taxe mici. SUV-ul este bine echipat si pentru ca e un model japonez, se poate lauda si cu lipsa de probleme tehnice cronice. Totusi, daca cautati un automobil cu perfomante serioase in off-road, ar fi bine sa va uitati in alta parte.

10. Mercedes-Benz M-Class

Pozitia a 10-a in clasamentul cu cele mai bune SUV-uri, este ocupata de Mercedes M-Class. 4×4-ul german este usor de condus, bine construit si foarte spatios. Sinceri sa fim, nu ne putem explica cum Lexus RX l-a depasit pe Mercedes M-Class. Neamtul fiind mai mare, mai confortabil si mai bun pe drum accidentat.

Noul Mercedes GLE sau Mercedes ML facelift: foto si detalii

Cele mai bune SUV-uri SH Mercedes M Class

Top 10 cele mai bune SUV-uri Sh

Citeste si:

Cele mai economice masini si consumul real al automobilelor

Top 10 cele mai bune SUV-uri Sh

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Cele mai bune SUV-uri SH Audi Q5 Cele mai bune SUV-uri SH Land Rover Discovery Cele mai bune SUV-uri SH Mercedes M Class Cele mai bune SUV-uri SH Volvo XC90 Cele mai bune SUV-uri SH

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *