Home » Cele mai ieftine masini cu transmisie automata: top 5 » Cele mai ieftine masini cu transmisie automata: top 5

Cele mai ieftine masini cu transmisie automata: top 5

Cele mai ieftine masini cu transmisie automata Skoda Citigo
HomeMay 18, 2015 at 2:33 pm

Prezentam astazi un top 5 cu cele mai ieftine masini cu transmisie automata ce pot fi cumparate in Romania. Este un material pe care il recomandam in primul rand soferilor incepatori. Asta pentru ca automobilele cu transmisie automata sunt foarte usor de condus, iar intr-un oras aglomerat o masinuta cu cutie de viteze automata este de neinlocuit. 

Top 5 cele mai ieftine masini cu transmisie automata in Romania

1. Skoda Citigo 1.0 MPI – primul loc in top-ul cu cele mai ieftine masini cu transmisie automata ce pot fi achizitionate in Romania. Supermini-ul din Cehia in versiune cu 3 usi si cutie automata este disponibil la noi pentru un minim de 8.900 euro. Este vorba despre modelul dotat cu benzinarul aspirat natular 1.0 MPI ce dezvolta 60 cai putere, iar forta de tractiune este livrata spre puntea fata de transmisia automata ASG. Din pacate parerile posesorilor despre agregatul ASG nu sunt tocmai promitatoare, cea mai mare nemultumire fiind legata de viteza cu care cutia face schimburile de trepte. Totusi, daca e sa ne abstractizam de “iutenia” cu care functioneaza transmisia, Skoda Citigo poate fi numita una din cele mai bune masini pentru oras. Astfel, pe langa pretul de achizitie moderat si dimensiunile exterioare mici, ocupantul locului 1 din top-ul cu cele mai bune masini cu transmisie automata se mai lauda cu un consum mixt ce se incadreaza in plaja 4.4 -4.6 litri de benzina la 100 de km.

2. Volkswagen Up 1.0 MPI – modelul ce ocupa pozitia a doua in clasamentul cu cele mai ieftine masini cu transmisie automata este in esenta un frate a lui Skoda Citigo. E de mentionat totusi, ca supermini-ul german are un interior imbunatatit si dotari ceva mai avansate. Din pacate insa, aceste deosebiri sunt reflectate si in pretul de achizitie a lui VW Up, care este disponibil in Romania cu transmisie automata pentru cel putin 11.200 euro.

3. Opel Corsa (3 usi 1.4 XEL) a luat medalia de bronz in top-ul cu cele mai ieftine masini cu transmisie automata. Mini-ul Opel este oferit cu cutia de viteze Easytronic pentru un pret minim de 12.500 euro. Automobilul este propulsat de un benzinar de 1.4 litri ce produce 90 cai putere, iar consumul mediu nu ar trebui sa depaseasca 4.8 litri la 100 de km. Cel putin asta afirma producatorul.

Cele mai ieftine masini cu transmisie automata Opel Corsa

4. Fiat Panda 0.9 Twinair este oferit de dealerii din Romania pentru 11.700 euro, insa daca doriti inlocuirea transmisiei clasice cu unitatea automata Dualogic, va mai fi nevoie de inca 1146 euro cu TVA – in total – 12.846 euro. Benzinarul cu 2 cilindri, este capabil sa livreze 85 cai putere si 145 Nm de cuplu motor. Mai mult, producatorul promite un consum mixt de doar 4,2 litri la 100 de km, insa cumparatorii nu sunt tocmai deacord cu cele spuse de Fiat, afirmand ca necesarul real de benzina s-ar ridica la 5,6 litri la 100 de km.

5. Nissan Micra 1.2 – micutul japonez este dotat cu transmisia cu variatie continua CVT. In compania acestui agregat este oferit un motor pe benzina cu 3 cilindri si 1.2 litri ce ofera 80 cai putere. Modelul de pe locul 5 din clasamentul cu cele mai ieftine masini cu transmisie automata este propus in Romania pentru un minim de 14.250 euro. Nissan Micra se lauda cu un consum mediu de 5,4 litri la 100 de km. Nu e un indicator tocmai impresionant, insa spre deosebire de celelalte modele, consumul oficial a lui Micra isi gaseste confirmare si in experientele zilnice ale cumparatorilor.

Cele mai ieftine masini cu transmisie automata – mentiune

Renault Clio 4 1.2 TCE EDC – mini-ul francez nu a intrat in top-ul cu cele mai ieftine masini cu transmisie automata din cauza pretului cu 200 de euro mai mare decat pretul lui Nissan Micra. Clio 4 in versiunea 1.2 TCE cu cutia automata EDC este oferit in Romania pentru 14.450 euro. In schimb insa, veti primi o masina care arata foarte bine, un motor destul performant si nu in ultimul rand, mai mult spatiu in habitaclu.

Cele mai ieftine masini cu transmisie automata Fiat Panda

Cele mai ieftine masini cu transmisie automata – Fiat Panda

Citeste si:

Top 10 cele mai ieftine masini noi din Romania 

Cele mai ieftine masini cu transmisie automata

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Cele mai ieftine masini cu transmisie automata Fiat Panda Cele mai ieftine masini cu transmisie automata Opel Corsa Cele mai ieftine masini cu transmisie automata Skoda Citigo

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *