Home » Cele mai mari masini din lume: top 5 automobile mari » Cele mai mari masini din lume: top 5 automobile mari

Cele mai mari masini din lume: top 5 automobile mari

Cele mai mari masini din lume - Chevrolet Suburban
HomeMay 19, 2015 at 12:30 pm

Am realizat un top 5 cu cele mai mari masini din lume grupate pe 5 categorii de caroserie: SUV-uri, sedan-uri, pick-up-uri, camioane si limuzine. Ne-am staruit sa includem in clasament doar masini ce se produc si in prezent, insa vom mentiona si cateva legende ale trecutului.

Cursa dimensiunilor a fost lansata inca de la inceputurile erei automobilelor. Acum dupa peste 100 de ani, constructorii au atins niste rezultate remarcabile, unii din ei chiar incredibile. Prin urmare, avem onoare sa va prezentam astazi 5 din cele mai mari masini existente astazi in lume.

Cele mai mari masini din lume – cel mai mare SUV

Chevrolet Suburban/GMC Yukon XL/Cadillac Escalade ESV

Prin ce se fac renumite:

– Lungimea: 5700 mm (Chevrolet Suburban)

– Aparitii frecvente in clipurile rapperilor americani (Cadillac Escalade)

– Longevitate extrema: prima generatie a lui Chevrolet Suburban a vazut lumina zilei in anul 1933. Astazi, pe liniile de productie se afla generatia cu numarul 13.

Cineva o sa intrebe daca cele 3 SUV-uri sunt mai voluminoase decat legendarul Hummer H1. Raspunsul este – da, cu mult mai mari. Lungimea celor 3 modele este in medie mai mare decat lungimea lui H1 cu aproape 1 metru.

Cel mai lung, este Chevrolet Suburuban, insa celelalte 2 SUV-uri raman in urma cu doar 3 mm, respectiv isi merita si ele doza de atentie. Mai mult, anume Cadillac Escalade este protagonistul des intalnit in clipurile rapperilor americani, tot el fiind si cel mai luxos SUV din cele 3.

Citeste: Top 10 navigatoare auto

Cele mai mari masini din lume

Cele mai mari masini din lume – cel mai mare sedan

Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase

Prin ce se face renumit:

– Lungimea: 6090 mm

– Pret: de la 500.000 euro

– Luxul: regal

In trecut, pozitia de lider in productia sedan-urilor de lux era ocupata pe rand de Germania si SUA. Astazi, pe tron s-au instalat englezii. Niciun S-Class ori Maybach nu poate fi comparata cu un Rolls-Royce. Multi vor spune ca modelele germane sunt mai fiabile si consuma mai putin, dar pentru acest segment de automobile, este mult mai important numele marci. Anume aici varful de lance a industriei auto britanice se afla cu o treapta peste concurentii sai.

Rolls-Royce Cele mai mari masini din lume

Cele mai mari masini din lume – cel mai mare pick-up

Ford F-Series Super Duty Crew Cab LWB 

Prin ce se face renumit:

– Lungimea: 6680 mm

– Versiunea F-450 poate tracta dupa el o remorca cu masa de pana la 11.1 tone.

– Este relativ accesibil – in SUA preturile incep de la 31.810 dolari

Cel mai impresionant arata versiunea F-450. Nu poti ramane indiferent in fata dimensiunilor si a formelor agresive cu care este inzestrata una din cele mai mari masini din lume.

In varful gamei de motorizari a lui F-450 se afla monstrul Ford Super Duty – o unitatea turbo-diesel de 6,7 litri ce livreaza 446 cai putere si 1166 Nm de cuplu motor.

Cele mai mari masini din lume

Cele mai mari masini din lume – cea mai mare autobasculanta

Belaz 75710

Prin ce se face renumit:

– Lungimea – 20.600 mm

– Masa maxima remorcabila – 450 tone

– Puterea totala a motoarelor – 4665 cai putere

URSS-ul nu a fost niciodata renumit pentru automobilele sale, insa de-a lungul istoriei au avut loc si exceptii. Unele din ele au fost livrate de producatorul de camioane si autobasculante Belaz. Acesta este bazat in Belarus fiind fondat inca in anul 1948 atunci cand statul era parte a Uniunii Sovietice. Modelul 75710 a fost construit deja dupa prabusirea URSS-ului. Monstrul bielorus are sub capota 2 motoare diesel cate 65.0 litri fiecare ce produc impreuna 4665 cai putere. Insa, fiindca o transmisie conventionala nu ar putea rezista la asemenea sarcini, agregatele diesel sunt utilizate pentru a roti generatoarele Siemens ce alimenteaza motoarele electrice de la fiecare din cele 4 roti.

Cele mai mari masini din lume

Cele mai mari masini din lume – cea mai lunga limuzina

American Dream by Jay Ohrberg

Prin ce se face renumit:

– Lungimea – 30.500 mm

– Numarul rotilor – 26

– Limuzina detine si o punte pentru un elecopter

Masina are la baza un Cadillac Eldorado care si asa nu e un automobil tocmai mic, avand o lungime de 5,7 metri. Insa, dupa “imbunatatiri” lungimea masinii a crescut de 5 ori.

American Dream by Jay Ohrberg Cele mai mari masini din lume

Cele mai mari masini din lume

Citeste si:

Cele mai ieftine masini cu transmisie automata: top 5 

Cele mai mari masini din lume

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
American Dream by Jay Ohrberg Cele mai mari masini din lume Cele mai mari masini din lume Cele mai mari masini din lume Rolls-Royce Cele mai mari masini din lume Cele mai mari masini din lume - Chevrolet Suburban Cele mai mari masini din lume

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *