Home » Cele mai sigure masini: rezultatele testelor Euro NCAP » Cele mai sigure masini: rezultatele testelor Euro NCAP

Cele mai sigure masini: rezultatele testelor Euro NCAP

Cele mai sigure masini - Volkswagen Arteon
HomeJanuary 12, 2018 at 3:16 pm

Organizatia Euro NCAP a testat in anul 2017 peste 70 de modele, iar la final a creat un clasament cu cele mai sigure masini lansate anul trecut.

Pe langa clasamentul general, au mai fost create top-uri pentru fiecare categorie de autoturisme in parte. Nu vom prezenta toata lista, in schimb ne vom axa pe cele 6 segmente si invingatorii acestora.

Cele mai sigure masini: concluzii la cald

In anul ce a trecut, specialistii Euro NCAP au distrus 70 de automobile, cele mai multe din ele fiind modele ce au aparut pentru prima data pe piata sau generatii noi ale modelelor existente. Cei de la Euro NCAP, au remarcat ca astfel de automobile au prezentat in general rezultate mai bune decat decat modelele supuse doar unui facelift.

Trei dintre cei sase invingatori sunt reprezentanti Volkswagen, iar restul premiilor au fost impartite intre Volvo, Opel si Subaru.

Cele mai sigure masini

Segmentul sedanurilor medii – Volkswagen Arteon

Cel mai sigur model din gama sedanurilor business a fost declarat Volkswagen Arteon. Siguranta pasagerilor adulti a obtinut un scor de 96%, a copiilor – 85%, a pietonilor – 85%, iar eficienta asistentilor electronici a luat 82%.

Crossovere medii – Volvo XC60

Pe langa victoria in propria categorie, Volvo XC60 s-a ales cu locul intai si in clasamentul general. Siguranta soferilor si a pasagerilor a luat 98%, a copiilor  – 87%, a pietonilor – 76%, iar asistentii electronici functioneaza cu o eficienta de 95%.

Cele mai sigure masini - Volvo XC60

Crossovere compacte – Volkswagen T-Roc

Cel mai mic SUV din gama Volkswagen s-a ales cu titlul de cel mai sigur crossover compact al anului. Siguranta pasagerilor – 96%, siguranta copiilor – 87%, siguranta pietonilor – 79%, functionarea asistentilor electronici – 71%.

Cele mai sigure masini - Volkswagen T-Roc

Automobile subcompacte – Volkswagen Polo

Generatia a 6-a a modelului Polo a fost declarata castigatoare in categoria subcompactelor. Siguranta pasagerilor – 96%, siguranta copiilor – 85%, siguranta pietonilor – 76%, functionarea asistentilor electronici – 59%. Vestea buna pentru cei interesati de aceasta masina este ca chiar si versiunea de baza, Polo are limitator de viteza si sistem de franare automata.

Cele mai sigure masini - Volkswagen Polo

Van-uri compacte – Opel Crossland X

Opel Crossland X a fost declarat cel mai sigur automobil de familie. Siguranta pasagerilor – 85%, siguranta copiilor – 84%, siguranta pietonilor – 62%, functionarea asistentilor electronici – 57%. Specialistii au ramas nemultumiti de faptul ca pasagerii se pot alege cu traume destul de severe in cazul unei lovituri in spatele masinii.

Cele mai sigure masini - Opel Crossland X

Hatchback-uri compacte – Subaru XV/Impreza

Subaru este singurul brand dinafara europei ce a intrat in clasamentul cu cele mai sigure masini. Astfel, Subaru Impreza si colegul sau de patforma – modelul XV, au fost declarati cei mai buni in segmenul modelelor compacte de familie.

Siguranta pasagerilor – 94%, siguranta copiilor – 89%, siguranta pietonilor – 82% (XV-84%), functionarea asistentilor electronici – 68%.

Cele mai sigure masini - Subaru XV

Cele mai sigure masini 2017-2018

 

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Cele mai sigure masini - Subaru XV Cele mai sigure masini - Volkswagen Polo Cele mai sigure masini - Volkswagen T-Roc Cele mai sigure masini - Volvo XC60 Cele mai sigure masini - Opel Crossland X Cele mai sigure masini - Volkswagen Arteon

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *