Home » Dacia cu transmisie automata: robotul Easy-R disponibil pentru Logan si Sandero » Dacia cu transmisie automata: robotul Easy-R disponibil pentru Logan si Sandero

Dacia cu transmisie automata: robotul Easy-R disponibil pentru Logan si Sandero

Dacia cu transmisie automata - Sandero
HomeSeptember 23, 2015 at 6:20 pm

In cadrul salonului auto de la Frankfurt, au fost prezentate primele modele Dacia cu transmisie automata. Mai exact este vorba despre robotul Easy-R care va intra in dotarile modelelor Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway.

Easy-R este o cutie de viteze robotizata cu 5 trepte produsa in Spania si pentru inceput va fi oferita doar in compania motorizarii 0.9 TCe.

Dacia cu transmisie automata: detalii

Easy-R vine sa faca sofatul mai confortabil in special in conditii de trafic urban. Producatorul promite o etajare optimizata a cuplului motor, astfel incat masina sa starteze dinamic chiar de la cele mai mici turatii. Mai mult, automobilele dotate cu aceasta cutie de viteze vor consuma in regim de circulatie mixt doar 4,9 litri de benzina la 100 de km, iar emisiile de noxe nu vor depasi 109 g de CO2 pe km. Daca la partea de noxe lucrurile par credibile, atunci la consum ar fi o oarecare indoiala.

Cutia de viteze Easy-R este foarte simplu de utilizat, fiind capabila in modul Drive sa schimbe treptele fara implicarea soferului ori poate incredinta aceasta sarcine celui de la volan, daca levierul este trecut in pozitia M.

Pentru o accelerare rapida, Easy-R poate trece chiar si cu 2 trepte in jos, astfel incat motorul sa intre in plaja de turatii cu cuplu maxim.

Un alt avantaj al noii transmisii este capacitatea acesteia sa puna vehiculul in miscare imediat dupa luarea piciorului de pe pedala de frana, fara sa fie nevoie sa se actioneze pedala de acceleratie. Aceasta functie este foarte binevenita in timpul manevrelor de parcare sau atunci cand se circula bara la bara.

Pentru a spori durabilitatea cutiei, producatorul a redus numarul de componente, iar inainte de urcarea pe liniile de productie, transmisia a fost supusa unei serii de teste ce a durat 130 de ore.

Primele automobile Dacia cu transmisie automata urmeaza sa fie disponibile pentru comenzi la finele anului 2015.

Dacia cu transmisie automata - cutia de viteze Easy-R

Dacia cu transmisie automata Easy-R

Citeste si:

Care este cel mai bun car kit

Dacia cu transmisie automata Easy-R

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Dacia cu transmisie automata - cutia de viteze Easy-R Dacia cu transmisie automata - Sandero

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *