Home » GPS Auto: cele mai bune oferte si cateva sfaturi » GPS Auto: cele mai bune oferte si cateva sfaturi

GPS Auto: cele mai bune oferte si cateva sfaturi

GPS auto
HomeJanuary 19, 2018 at 11:58 am

Astazi e destul de greu de imaginat vreo masina din care sa lipseasca un GPS auto, fie ca este vorba de unul ce intra in dotarile vehiculului ori de unul aftermarket. Aceasta situatie este usor de explicat, un GPS auto este un asistent foarte bun in trafic, mai ales daca urmeaza o calatorie pe drumuri necunoscute. In articolul ce urmeaza aveti niste sfaturi referitoare la procurarea unui GPS auto.

GPS auto: top 5 dupa raportul pret calitate

1. GPS Serioux Urban Pilot UPQ500 – program de navigatie iGO Primo, monitor mare, pret imbatabil. Mai multe detalii aici

2. GPS Serioux Urban Pilot UPQ430 – foarte ieftin, raport pret/calitate foarte bun. Mai multe detalii aici.

3. GPS Garmin Drive 50 LM – se misca repede, materiale de calitate, ecran bun, harta Full Europe, pretul cam mare Mai multe detalii aici.

4. GPS PNI L510 – ecran de calitate, 8 GB spatiu de stocare si FM transmitter. Mai multe detalii aici

5. GPS PNI L807 – procesor foarte rapid, cuprinde un set de aplicatii auxiliare utile. Mai multe detalii aici

GPS auto vs smartphone

In ultimul timp devin tot mai populare unitatile mobile ce au la baza sistemele de operare iOS si Android. Mai mult de atat, unii producatori de GPS auto instaleaza pe unitatile sale platforma Android. In plus, orice detinator de Iphone sau Ipad poate procura soft-uri ce transforma aceste gadget-uri in ceva foarte asemanator cu un GPS auto. Totusi, navigatoarele ca unitate specializate, mai au in activ cateva plusuri.

Spre exemplu, un GPS auto de ultima generatie permite conectarea camerei de vedere spate in timpul efecturii manevrei de parcare. In plus, orice GPS auto are un modul de prindere ce exclude vibratiile din trafic.

GPS auto: dimensiune

Dimensiunile unui GPS auto incep de la 3,5 inch. Totusi cele mai uzuale sunt sistemele de navigare de 4,5 si 5 inch. Desigur exista oferte cu o diagonala mult mai mare – chiar si de 7 inch, dar acestea desigur sunt mai scumpe. Puteti cumpara un GPS auto cu asemenea dimensiune daca locul montarii este indepartat de campul vizual obisnuit.

GPS auto: soft

Exista cativa producatori mari de soft : MioMap, Mireo, Igo, Navigon etc. De obicei un producator de soft este contractat de mai multi producatori de GPS auto. Fiecare soft are puncte tari si puncte slabe, de acea nu am putea numi un lider in domeniu. Mai ales ca de multe ori departajarea softurilor depinde de preferintele subiective ale fiecarui cumparator in parte. Totusi un lucru extrem de important este sa fim la curent cu costurile pe care le implica un soft sau altul. Vorbim aici de update-urile care sunt necesare periodic si a hartilor aditionale. Din acest motiv am recomanda procurarea un GPS auto care pe langa harta Romaniei sa o contina si pe cea a Europei.

GPS auto: altceva

Un GPS auto poate avea in dotare si alte optiuni care la randul lor ar face condusul masinii mai usor si uneori mai interesant. Avem in vedere sistemul bluetooth pentru conectarea cu telefonul si folosirea GPS-ul pe post de car kit, modulator FM, Media Player etc. Toate sunt bune si aparent necesare, dar fiecare implica un cost auxiliar.

GPS auto garmin

GPS auto

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
GPS auto garmin GPS auto

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *