Home » GPS Garmin: care e cel mai bun navigator Garmin » GPS Garmin: care e cel mai bun navigator Garmin

GPS Garmin: care e cel mai bun navigator Garmin

Cel mai bun GPS Garmin - nuvi 2597 LM
HomeOctober 22, 2015 at 4:01 pm

Spui sistem de navigatie, ai in vedere GPS Garmin. Spui Garmin, ai in vedere un sistem de navigatie. Nu e secret ca compania americana este cel mai renumit producator de GPS-uri din lume. De asta am decis sa aflam care este ce mai bun navigator GPS Garmin disponibil in Romania. 

Din toata gama oferita la noi, dupa o analiza profunda si lungi dezbateri, am ales pentru comparatie 2 aparate. Este vorba despre Garmin Nuvi 2597LM si Garmin Nuvi 2689LM. Acestea fiind si unele din cele mai recente produse lansate de companie.

GPS Garmin nuvi 2689 LM

Pretul lui Garmin nuvi 2689 LM poate fi verificat aici.

In ultimul timp, navigatoarele GPS conventionale infrunta o concurenta serioasa din parte aplicatiilor gratuite destinate telefoanelor inteligente. Drept rezultat, multi soferi se intreaba de ce ar cumpara un sistem de navigatie daca pot decarca o aplicatie gratuita si sa uite de problema. Totusi intrebarea isi pierde actualitatea cand vine vorba despre un GPS Garmin, mai ales despre aparatul nuvi 2689 LM.

Cel mai bun GPS Garmin - nuvi 2689 LM

GPS Garmin nuvi 2689 LM: design

Aparatul are un ecran cu diagonala de 6,1 inch si o greutate de 268 grame. Spatele curbat al GPS-ului contine un mic difuzor, butonul de pornire/oprire, un port USB si un slot microSD.

Montarea aparatului pe parbriz este foarte simpla, iar odata instalat, GPS-ul promite sa stea neclintit indiferent de calitatea carosabilului parcurs.

Setarea unitatii este cat se poate de facila. Dupa ce ati apasat butonul de pornire nu aveti decat sa alegiti tara in care va aflati. Daca doriti sa incepeti navigarea, actionati pe ecranul din sticla butonul Where to?, introduceti adresa si puteti fi sigur ca sistemul de navigatie GPS Garmin nuvi 2689 LM va gasi cea mai rapida ruta catre destinatie.

Ecranul tactil de 6,1 inch raspunde instantaneu la orice comanda, iar datorita rezolutiei de 800×480, ofera si imagini de o calitate impresionanta.

Asa cum si declara producatorului, bateria GPS-ului ofera o autonomie de aproximativ 1 ora. Nu e prea mult, mai ales ca cele mai multe aparate de pe piata stau de aproximativ de doua ori mai bine la acest capitol. Totusi, daca nu veti uita incarcatorul auto acasa, e prea putin probabil ca GPS-ul sa ramana fara curent.

GPS Garmin nuvi 2689 LM: navigare

Pe langa materialele exterioare calitative si imaginea ireprosabila, sistemul de navigatie GPS Garmin nuvi 2689 LM este unul din liderii si la capitolul navigare, respecitiv calcularea si recalcularea traseelor.

Instructiunile sunt pronuntate cu o voce placuta si promta, iar daca ratezi vreo intersectie ori iesire de pe rond, GPS-ul va recalcula ruta foarte repede. In plus, pe partea dreapta a ecranului se pot vedea viteza de rulare si timpul aproximativ de ajungere la destinatie. La dorinta soferului, pe ecran mai pot fi afisate informatii referitoare conditiile meteo, trafic si multe altele.

Sa nu va faceti grji cu descarcarea hartilor. Asta pentru ca Garmin nuvi 2689 LM vine cu harti Full Europe pre-instalate si update gratuit pe viata.

GPS Garmin nuvi 2597 LM

Unul din cele mai ieftine sisteme GPS Garmin. Acesta are un ecran de 5 inch care poate functiona atat in pozitie orizontala cat si amplasat vertical.

Pretul lui Garmin nuvi 2597 LM poate fi verificat aici.

GPS Garmin nuvi 2597 LM: design

Unitatea 2597 vine cu un spate curbat ce contine un mic difuzor, butonul de pornire/oprire si un port USB. Suportul de montare pe parbriz se agata direct de GPS fara sa fie nevoie de alte elemente de prindere.

Sistemul de navigatie GPS Garmin nuvi 2597 LM vine cu un ecran de 5 inch cu rezolutia de 480 pe 272 pixeli. Suprafata tactila este din plastic si din acest motiv aparatul sta ceva mai prost cu timpul de raspuns la comanda. La acest capitol, dar si la rezolutia monitorului, Garmin nuvi 2597 LM este clar surclasat de unitatea 2689 LM.

Cel mai bun GPS Garmin - nuvi 2597 LM

GPS Garmin nuvi 2597 LM: navigare

Odata pus la treaba, 2597 LM se comporta asa cum se si asteapta de la un GPS Garmin – excelent. Elementele grafice 3D sunt animate foarte bine, in plus pe ecran puteti vedea si multe alte informatii aferente calatoriei: viteza actuala, limita de viteza legala pe segment, informatii meteo etc.

Daca soferul nu a respectat traseul propus initial, GPS-ul este capabil ofere altul in cateva secunde ori sa calculeze cea mai rapida metoda de revenire la ruta initiala.

Garmin nuvi 2597 LM este insotit de un incarcator auto, care insa nu este utilizat prea des. Asta pentru ca ecranul compact consuma mai putina energie respectiv si autonomia aparatul atinge 2 ore si 30 minute.

Cel mai bun GPS Garmin: concluzie

Chiar daca unitatea nuvi 2689 LM este ceva mai scumpa, iar autonomia oferita de baterie este destul de mica, consideram acest aparat cel mai bun GPS Garmin al momentului dupa raportul calitate/pret.

Preturile nevigatoarelor GPS pot fi verificate aici.

Cel mai bun GPS Garmin

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *