Home » Volkswagen Passat a implinit 40 de ani » Volkswagen Passat a implinit 40 de ani

Volkswagen Passat a implinit 40 de ani

Istoria Passat, Passat B1-B7
HomeNovember 27, 2013 at 7:00 pm

Compania Volkswagen sarbatoreste 40 ani de la aparitia primei generatii a modelului Passat. Vanzarile Passat B1 au luat startul in 1973, de atunci si pana la sfarsitul anului 2012, dealerii au reusit vanzarea a peste 20 mln automobile.

Exteriorul modelului Passat B1 a fost proiectat de italianul Georgetto Giugiaro. La un an de la aparitie, primul Passat a ajuns in varful topului celor mai vandute modele in Germania. Automobilul era propus cu mai multe caroserii: hatchback cu 3 si 5 portiere, un fastback si o versiune break. Pe langa un design exterior destul de interesant, Passat B1 dispunea si de o componenta tehnica avansata pentru acea perioada. Dar, nu astea au fost principalele avantaje ale viitoarei legende, cumparatorii au indragit noul model pentru spatiozitatea interna, dar mai ales pentru pretul masinii (Da, da – cu 40 ani in urma Volkswagen intr-adevar vindea “mult” automobil pentru bani putini). Sinergia acestor factori a facut ca Passat B1 sa inregistreze 2,5 mln de unitati vandute in 7 ani de existenta.

De atunci fiecare generatie Volkswagen Passat devenea tot mai mare si mai scumpa, iar acum modelul in cauza este una din cele mai scumpe masini din segmentul sau (fara a lua in consideratie marcile de lux).

A urmat anul 1980 cu generatia B2 care avea in dotare o versiune turbodiesel si un benzinar cu 5 cilindri. Productia a fost extinsa inafara statului german astfel incat noile Passat-uri se asamblau deja in Belgia, Spania, Brazilia, Mexic, Africa de Sud si Japonia.

Istoria Passat continua cu modelele B3 si B4 care avea deja forme aerodinamice diferite de cele ale primelor generatii. Diferentele continua si la capitolul motorizare/transmisie. Modlificarile de aici au permis un adaos de spatiu si confort intern.

Passat B1

Generatia a 5-a a debutat in anul 1996. Passat B5 a primit o gama larga de motoare cu 4 si 6 cilidri ce livrau intre 90 si 193 cai putere. Mai era disponibila o versiune W8 de 4,0 l si 275 cai putere.

Volkswagen Passat B6 a fost lansat 2005, iar B7 in 2010. In principiu B7 este considerata a fi o varianta facelift a generatiei a 6-a.

[plulz_social_like width="350" send="false" font="arial" action="like" layout="standard" faces="false" ]

Citeste si asta:

Noul Phaeton va fi lansat in ianuarie 2014

Istoria Volkswagen Passat

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Istoria Passat, Passat B1-B7 Passat B1

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *