Home » Lamborghini Urus: un SUV infiorator de frumos, rapid si scump » Lamborghini Urus: un SUV infiorator de frumos, rapid si scump

Lamborghini Urus: un SUV infiorator de frumos, rapid si scump

Lamborghini Urus fata
HomeDecember 11, 2017 at 3:54 pm

Noul SUV Lamborghini Urus a fost lansat oficial acum o saptamana. Automobilul are un motor V8 ce produce peste 640 cai putere, tractiune integrala si un pret pe masura performantelor.

Lamborghini are un loc special in lumea auto, iar SUV-ul lansat de italieni putea fi si el doar special.

Lamborghini Urus: design

O sa discutam un pic despre design-ul masinii. Un pic pentru ca Urus trebui mai mult vazut si mai putin discutat.
Este evident ca automobilul nu are prea multe in comun cu LM002, predecesorul sau conceptual ce a debutat in 1986, Urus fiind mult mai apropiat de sportcar-urile clasice Lamborghini. Linia inclinata a parbrizului, botul ascutit, geamurile laterale inguste, gurile de aer Naca, elementele aerodinamice – toate vorbesc despre o baza genetica sport.
Lamborghini Urus are o lungime de 5112 mm, latime de 2016 mm, iar inaltimea masoara 1638 mm.

Interiorul SUV-ului vine cu 2 afisaje tactile pe consola centrala. Cel de sus este destinat sistemului de multimedia, iar ecranul de jos – sistemului de climatizare. Instrumentele de bord sunt si ele digitale.

Lamborghini Urus interior

Lamborghini Urus: motorizare si alte informatii tehnice

Sub capota lui Urus a fost montat un propulsor V8, cu volumul de 4,0 litri si sistem de supraalimentare Twin Scroll. Motorul produce 641 cai putere si 850 Nm de cuplu maxim. Agregatul functioneaza impreuna cu o cutie automata in 8 trepte si un sistem de tractiune integrala bazat pe diferentialul Torsen. In regim normal, cuplul este distrubuit in raport de 60:40, insa daca e necesar axa fata poate primi pana 70% din forta de tractiune, iar pentru axa spate este disponibil un maxim 87%.

SUV-ul Lamborghini este capabil sa atinga prima 100 de km/h in 3,6 secunde, iar nivelul de 200 km/h este disponibil 12,8 secunde. Viteza maxima – 305 km/h.

Alegerea unui motor turbo este justificata in primul rand de necesitatea unui cuplu cat mai mare la turatii reduse, asa cum se recomanda unui automobil destinat drumurilor accidentate, unul pe care producatorul il numeste Super SUV.

Lamborghini LM002
Sasiul are 6 regimuri de functionare: strada (drum normal), sport, corsa (cursa), sabbia (nisip), terra (pamant-noroi) si neve (zapada). In dependenta de regimul ales, automobilul isi va adapta distrubutia puterii, etajarea cuplului si desigur garda la sol – intre 158 si 248 milimetri.

Lamborghini Urus lateral

Noul Lamborghini Urus va fi disponibil si in Romania, prognozandu-se vanzari totale de 5-6 unitati. Pretul de start vehiculat la moment este de aproximtiv 171000 euro.

Lamborghini Urus

Citeste si:

Asa arata cea mai buna masina: sondaj – automobilul perfect

Noul Lamborghini Urus

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Lamborghini Urus fata Lamborghini Urus interior Lamborghini Urus lateral Lamborghini Urus Lamborghini LM002

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *