Home » Masina anului 2023: Jeep Avenger – marele castigator » Masina anului 2023: Jeep Avenger – marele castigator

Masina anului 2023: Jeep Avenger – marele castigator

Noul Jeep Avenger electric foto
HomeJanuary 19, 2023 at 1:33 pm

Cu cateva zile in urma, la Bruxelles a fost anuntata masina anului 2023. Juriul format din 57 de membri, veniti din 22 de state, a declarat marele castigator modelul electric Jeep Avenger. SUV-ul a luat 328 de puncte, fiind urmat de Volkswagen ID.4, iar pe locul 3 s-a clasat Nissan Ariya. Deci podiumul din 2023 apartine integral vehiculelor cu propulsie electrica. 

Masina anului 2023 – Jeep Avenger: date tehnice

Avenger este un SUV subcompact propus de Stellantis, o corporatie formata prin fuziunea Fiat Chrysler Automobiles (FCA) si PSA Group. Noul Jeep este oferit cu doua variante de propulsie. Prima e o varianta mild hybrid care are la baza motorul turbo de 1,2 litri (EB2ADTX) – 155 cai putere, iar varianta numarul doi este cea electrica. Aceasta e dotata cu o baterie de 54 kWh, care in teorie ar trebui sa asigure o autonomie de 400 km. Unitatea electrica dezvolta 156 cai putere si 260 Nm de cuplu motor.

Noul Jeep Avenger foto lateral

Masina anului 2023 e si cel mai mic model din gama Jeep, avand la baza platforma STLA Small, care la randul ei este o dezvoltare a platformei CMP.

Jeep Avenger a fost lansat oficial la Salonul Auto din Paris, organizat in luna septembrie a anului trecut. Partea interesanta e faptul ca modelul electric Avenger va fi lanasat pe piata inaintea modelului cu propulsie convetionala. Dezvoltat in Italia si produs la fabrica Stellantis din orasul polonez Tychy, noul Jeep Avenger este orientat in primul rand catre cumparatorul european, iar Japonia si Coreea de Sud sunt vazute ca piete secundare. Avenger nu va fi propus in SUA, Canada sau China. Primele livrari vor avea loc in vara anului 2023, iar cei interesati ar trebui sa pregateasca aproximativ 38500 euro. Producatorul spera ca vanzarile anuale sa se ridice la 11000 unitati.

Noul Jeep Avenger interior

Top camere de bord

Masina anului 2023

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Noul Jeep Avenger electric foto Noul Jeep Avenger foto lateral Noul Jeep Avenger interior

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *