Home » Masini germane: care sunt cele mai bune masini germane din istorie » Masini germane: care sunt cele mai bune masini germane din istorie

Masini germane: care sunt cele mai bune masini germane din istorie

Masini germane - Porsche 911
HomeDecember 2, 2015 at 4:18 pm

Spui Germania, ai in vedere masini, spunui masini, ai in vedere Germania. Nu este un secret ca anume acolo au fost create unele din cele mai populare automobile ale lumii. Acest stat a fost, este si este foarte probabil sa ramana centrul mondial al industiriei auto. Anume din acest motiv am decis sa cream un top 5 cu cele mai bune masini germane de pana acum.

Cele mai bune masini germane: top 5

1. Porsche 911 – o legenda auto si cu siguranta una din cele mai bune masini germane din istorie. Porsche 911 este un automobil sport cu o popularitate fantastica pe intreg globul pamantesc. Masina s-a dovedit atat de reusita incat a fost lasata peste 50 de ani fara schimbari stilistice radicale. Acesta este si motivul pentru care unii adora pur si simplu acest automobil, in timp ce altii il urasc din tot sufletul. Totusi nimeni nu poate nega faptul ca Porsche 911 are o conduita de drum aproape perfecta, asta chiar daca, la momentul lansarii (1963), unii ingineri spuneau ca o masina sport cu motorul amplasat in spate nu are dreptul la existenta. Acum stim cu siguranta ca ei nu aveau dreptate. Astazi, Porsche 911 este disponibil in mai multe versiuni de caroserie, la baza carora se afla un motor boxer cu 6 cilindri si turbosuflanta.

2. Mercedes-Benz W124 – o serie de automobile ce revolutionasera segmentul E al pietii auto. Lansarea lui W124 a avut loc in anul 1984, iar unele versiuni s-au tinut pe liniile de productie pana in 1997. Aceste masini germane erau oferite atat cu tractiune fata, cat si cu tractiune integrala. Gama de motoare includea benzinare si unitati diesel cu volumuri intre 2.0 si 6.0 litri. Automobilele din seria W124 erau renumite pentru 2 lucruri: 1. nivelul inalt al confortului si 2. fiabilitatea sporita. Astfel, nemtii au reusit sa vanda peste 2,5 milioane de masini pe tot globul. Mai mult, daca mai micul W201 (Mercedes-Benz 190), s-a vandut destul de modest in SUA, atunci W124 a reusit sa cucereasca inimile si portofelele americanilor.

Cele mai bune masini germane - Mercedes W124

3. Audi Quattro – lansat in anul 1980, urma sa devina o legenda a sportului auto. Audi Quattro a fost prezentat publicului cu 3 motoare turbo pe benzina de 2,1 si 2,2 litri. O alta trasatura specifica acestui model este dotarea invariabila cu tractiune 4×4.

Dupa cum spuneam, Audi Quattro a reusit sa devina o legenda in sportul auto. Aceste masini germane au castigat de 2 ori campionatul mondial de raliuri (1982, 1984) si tot de 2 ori, s-au clasat pe locul 2 (1983, 1985). Versiunea destinata raliurilor, era propulsata de un benzinar turbo de 2,1 litri, in 5 cilindri, cu cate 4 supape pe fiecare cilindru.

Masini germane - Audi Quattro

4. Masini germane: BMW 2002 – este rezultatul un accident fericit ce a avut loc in anul 1968. Atunci, doi ingineri BMW, au montat in scopuri personale un motor de 2.0 litri pe modelul 1600-2. Curios e faptul ca cei 2 au facut acest lucru independent unul de celalalt, ca apoi intamplator sa afle ca au avut aceeasi idee si au executat-o aproape simultan. Modificarile aduse lui 1600-2 s-au dovedit foarte reusite, in rezultat, inginerii au adresat conducerii BMW propunerea lansarii unei versiuni 1600-2 cu motor de 2.0 litri. In acelasi timp, distribuitorul american Max Hoffman a cerut lui BMW o versiune sport a aceluiasi 1600-2. Astfel, prin tangenta celor 2 idei, a aparut BMW 2002. Acesta era dotat cu 2 motorizari de 2.0 litri ce produceau 101 si 122 cai putere. Mai tarziu, a fost introdusa versiune cabrio a lui 2002. Decapotabila avea sub capota o varianta de 132 cai putere a unitatii de 2.0 litri.

Cele mai bune masini germane - BMW 2002

5. Volkswagen Beetle – una din cele mai populare si longevive masini germane din istorie. Creat de Ferdinand Porsche la comanda lui Adolf Hitle, VW Beetle a devenit in timp o legenda vie, fiind produse in anii existentei sale peste 20 milioane de unitati. Mai mult, chiar si astazi, in Vietnam se asambleaza succesorul acestuia – Volkswagen New Beetle.

Masini germane - Volkswagen Beetle

Cele mai bune masini germane: mentiuni

– Masini germane: Mercedes-Benz 560SEL 6.9 – un automobile de lux, dezvoltat si comercializat in anii ’80. Versiunea 6.9, are un motor pe benzina, in 8 cilindri, cu volumul de 5,5 litri, ce produce 300 cai putere si 455 Nm de cuplu motor.

Cele mai bune masini germane - Mercedes 560SEL

– Masini germane: Volkswagen Golf GTI – nu e un simplu hot-hatch, e prima masina de acest fel pe piata. Mai mult, Golf GTI a facut ca astazi sa avem un intreg segment de compacte “fierbinti”. Primul GTI din istorie era dotat cu un benzinar aspirat natural ce dezvolta 100 cai putere. Nu e mult, veti spune voi, nu e mult, spunem si noi. Dar, in anii ’70, atunci cand automobilele din aceasta clasa de caroserie erau dotate cu propulsoare de maxim 70 – 75 cai putere, atingerea pragului psihologic de 100 cai putere a produs o adevarata revolutie.

Masini germane - Volkswagen Golf GTI

Cele mai bune masini germane

Citeste si:

Mercedes SL 2016 facelift: informatiie oficiale si multe poze

Masini germane

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Cele mai bune masini germane - BMW 2002 Cele mai bune masini germane - Mercedes 560SEL Cele mai bune masini germane - Mercedes W124 Masini germane - Audi Quattro Masini germane - Porsche 911 Masini germane - Volkswagen Beetle Masini germane - Volkswagen Golf GTI

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *