Home » Masini ieftine: care sunt cele mai ieftine masini noi din Romania » Masini ieftine: care sunt cele mai ieftine masini noi din Romania

Masini ieftine: care sunt cele mai ieftine masini noi din Romania

Cele mai accesibile automobile din Romania Dacia Logan 2
HomeFebruary 15, 2015 at 11:13 am

Mai multi producatori auto au lansat masini ieftine ori relativ ieftine. Acest pas a fost dictat in mare parte de evolutia negativa a indicatorilor economici mondiali si respctiv a puterii de cumparare manifestata de clienti. Fenomenul a fost si este lesne de observat inclusiv in Romania. Anume acesta este motivul pentru care am creat un top cu cele mai ieftine / accesibile masini de la noi din tara.

Masini ieftine: top 10 locurile 10-6

Locul 10 – Ford Ka. Pe pozitia a 10-a in topul cu cele mai ieftine automobile din Romania s-a clasat micutul Ford Ka. Acesta este disponibil in Romania pentru 9550 Euro cu un motor pe benzina de 1242 cm3 ce poate livra 69 cai putere. Prima generatie a lui Ford Ka a fost lansata inca in 1996, iar in anul 2009 a debutat o noua generatie. Modelul Ka nu este chiar un Ford veritabil, mini-ul discutat este de fapt rezultatul colaborarii dintre Fiat si Ford, la baza lui Ka aflandu-se platfoma modelului Fiat Panda.

Masini ieftine Ford Ka

Locul 9 – Fiat Panda . A doua generatie a lui Fiat Panda se comercializeaza in Romania pentru un minim de 9500 Euro. Modelul de baza are acelasi motor ca si Ford Ka, insa volumul de spatiu util din habitaclu si prezenta a inca 2 portiere il face pe italian mai preferabil de cumparat. Mai mult, Ford Ka si Fiat Panda sunt produse la aceiasi uzina – in localitatea poloneza Tychy.

Cele mai accesibile automobile din Romania Fiat Panda

Locul 8 – Renault Twingo. Este un model lansat inca in 1993, iar acum francezul este la etapa de tranzitie intre generatiile 2 si 3. Asta dupa ce modelul actual a trecut printr-un proces de facelift in anul 2012. Renault Twingo este disponibil pentru minim 9300 Euro cu benzinarul 1.2 16v, ce dezvolta 75 cai putere si 107 Nm de cuplu motor.

Masini ieftine Renault Twingo

Locul 7 – Opel Corsa cu 3 usi. Este primul neamt din lista cu masini ieftine, fiind disponibil pentru 9270 euro. Vorbim de versiunea 1.0 Selection cu 3 usi ce poate produce 65 cai putere si 90 Nm de cuplu maxim.

Masini ieftine Opel Corsa

Locul 6 – Kia Picanto 3 usi. Este un supermini coreean ce poate fi cumparat in Romania pentru aproximativ 9210 Euro. Versiunea de baza este dotata cu un benzinar de 999 cm3 ce poate produce 69 cai putere si 97 Nm de cuplu motor.

Masini ieftine Kia Picanto

Masini ieftine: top 10 locurile 5-1

Locul 5 – Citroen C1 facelift 3 usi. Modelul C1 deschide a doua jumatate a top-ului cu masini ieftine. Citroen C1 a fost lansat inca in 2005, concomitent cu 2 frati de-ai sai – Peugeot 107 si Toyta Aygo. Citroen C1 este disponibil pentru 8920 Euro cu un motor de 68 cai putere si 93 Nm de cuplu maxim.

Cele mai accesibile automobile din Romania Citroen C1 facelift

Locul 4 – Skoda Fabia. Este unul din cele mai de succes modele ale constructorului ceh din Mlada Boleslav si ocupantul pozitiei cu numarul 4 din lista cu masini ieftine. Skoda a reusit sa vanda aproape 3 mln de Fabia de la lansarea acesteia. Acest succes nu este unul intamplator, calitatea decenta si pretul minim de 8830 Euro au fost generatoare foarte bune de vanzari.

Masini ieftine Skoda Fabia

Locul 3 – Skoda Citigo 3 usi – 8240 Euro. Este un model urban dezvoltat de producatorul ceh impreuna cu Volkswagen. Skoda Citigo are un frate aproape geaman pe nume Volkswagen Up, insa neamtul este cu cateva sute de euro mai scump. Skoda Citigo are o versiune de start dotata cu o unitate de 1.0 litri ce produce 60 cai putere si 95 Nm.

Cele mai accesibile automobile din Romania Skoda Citigo

Locul 2 – Dacia Sandero. Modelul Sandero a fost lansat in anul 2008 si a devenit imediat un hit pe piata auto europeana. Prima generatie a hatchback-ului de la Mioveni venea cu 10 versiuni de motorizari de la 72 la 112 cai putere. In anul 2012 a fost lansata a 2 generatie de Sandero cu un look vizibil imbunatatit si cu o noua lista de propulsoare. Dacia Sandero este unul din cele mai ieftine automobile de pe piata romaneasca avand un pret de start de doar 7090 Euro.

Masini ieftine Dacia Sandero

Locul 1 – Dacia Logan. Este ocupantul pozitiei 1 in topul cu masini ieftine si modelul cu care a renascut brandul Dacia. Logan-ul a fost lansat in anul 2004 si are la baza platforma universala Renault-Nissan B0. Dacia Logan a fost supusa in anul 2008 unui facelift, iar in 2012 unui schimb de generatii. Noul Logan are un pret de start de 6890 Euro. Cea mai ieftina masina din Romania se asambleaza sub marca Dacia in cadrul uzinelor din Mioveni si Casablanca – Marocco. Drept Renault Logan, modelul se produce la Moscova, Bursa – Turcia si Sao Jose dos Pinhais – Brazilia.

Cele mai accesibile automobile din Romania Dacia Logan 2

Masini ieftine in Romania – top 10

Citeste si:

Prima masina – care a fost primul automobil din istorie

Masini ieftine – cele mai ieftine masini noi in Romania

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Cele mai accesibile automobile din Romania Dacia Logan 2 Cele mai accesibile automobile din Romania Citroen C1 facelift Masini ieftine Dacia Sandero Cele mai accesibile automobile din Romania Fiat Panda Masini ieftine Ford Ka Masini ieftine Kia Picanto Masini ieftine Opel Corsa Masini ieftine Renault Twingo Cele mai accesibile automobile din Romania Skoda Citigo Masini ieftine Skoda Fabia

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *