Home » Motoare Volkswagen: nemtii au lansat o noua versiune a celui mai scandalos motor » Motoare Volkswagen: nemtii au lansat o noua versiune a celui mai scandalos motor
Volkswagen a prezentat la Viena noile sale motoare si tehnologii. E clar acum ca producatorul german mizeaza foarte mult pe unitatile mild-hybrid.
Noile motoare Volkswagen nu sunt chiar foarte noi, iar unul din ele a avut in trecut probleme de reputatie. Astfel, ”eroul” scandalului Dieselgate, agregatul 2.0 TDI cu codul EA288, a primit un cateva acumulatoare Li-Ion si un motor-generator, care opreste alimentarea motorului principal atunci cand masina stationeaza la semafor sau coboara o panta si il relanseaza instantaneu la apasarea pedalei de acceleratie. Partea si mai buna e ca atunci cand unitatea principala se opreste, sistemele ale automobilului sunt mentinute in viata de partea electrica a unitatii de propulsie.
Inginerii Volkswagen afirma ca productivitatea propulsorului diesel a crescut cu 9%. Din pacate valorile exacte nu au fost dezvaluite, mentionandu-se doar ca noul 2.0 TDI va oferi intre 136 si 204 cai putere. Motorul va ajunge in prima faza la o buna parte din modelele Audi, iar mai apoi, la toate autombilele construite pe platforma MQB.
O alta noutate este trecerea motorului ЕА211 la alimentare cu gaz natural. Agregatul produce in continuare 130 cai putere si 200 Nm de cuplu maxim, insa cheltuielile pentru carburant promit sa fie mai mici, producatorul anuntand ca un astfel de motor consuma 3,5 kg de gaz la 100 de km.
Am mai aflat unele chestii si despre noul Volkswagen Golf 8. Automobilul va fi propus cu un electromotor-generator de 48V pentru a asista motoarele pe benzina. Astfel se va obtine un cuplu mai mare pentru pornirile din loc, iar consumul mediu ar trebui sa scada cu aproximativ 0,3 litri.
In cadrul evenimentului de la Viena nu a fost amintit niciodata scandalul Dieselgate. Reprezentantii companiei spun ca tehnologiile prezentate nu au nicio legatura cu acesta, iar menirea principala este adaptarea la noile regulamente ecologice europene care intra in vigoare peste 2 ani.