Home » Noile SUV-uri Audi pentru urmatorii 3 ani: Q1, Q6 si Q8 » Noile SUV-uri Audi pentru urmatorii 3 ani: Q1, Q6 si Q8

Noile SUV-uri Audi pentru urmatorii 3 ani: Q1, Q6 si Q8

Noile SUV-uri Audi Q1- Autocar.co.uk
HomeMarch 11, 2015 at 2:16 pm

Q1, Q6 si Q8 sunt numele alese pentru noile SUV-uri Audi ce urmeaza sa fie lansate in urmatorii 3 ani. Informatia a fost livrata de publicatia britanica Autocar.

Noile SUV-uri Audi: noul Audi Q1

Primul in lista cu noile SUV-uri Audi este micutul Q1. Acesta si-ar putea face aparitia in anul 2016, fiind dezvoltat pe o versiune a platformei MQB. Modelul va avea dimensiuni asemanatoare cu dimensiunile lui Audi A3, respectiv se prea poate ca si gamele de motorizari sa fie identice.

Versiunea de baza a lui Audi Q1 va fi dotata cu tractiune pe puntea fata, insa in calitate de optiune va fi oferita si transmisia integrala Quattro. Mai mult, Q1 ar putea primi si versiunea de performanta RS. Aceasta ar urma sa fie insotita de un benzinar supraalimentat de 2.0 litri, ce ofera aproximativ 300 cai putere.

Exteriorul lui Audi Q1 este dezvoltat in prezent de noul designer-sef al marci germane – Marc Lichte. Conform spuselor acestuia, noul model va tinti in primul rand segmentul cumparatorilor tineri.

Noile SUV-uri Audi: noul Audi Q6

In cadrul unei conferinte de presa, a fost anuntat un SUV complet electric ce va purta numele Audi Q6. Mai mult, in timpul evenimentul a fost prezentata si o imagine teaser cu viitorul model.

Noul Audi Q6 va debuta in anul 2017, iar in calitate de rivali principali ii va avea pe BMW X6 si Mercedes-Benz GLE Coupe. SUV-ul va fi contruit pe platfoma MLB si va oferi o autonomie de 293 km. Pentru asta, ar putea fi utilizat acelasi ansamblu de propulsie ce poate fi intalnit si la Audi R8 e-tron. Daca e sa judecam viitorul Audi Q6 dupa teaser, observam ca acesta va imprumuta unele linii de la conceptul Prologue.

Noile SUV-uri Audi vor avea trenul de propulsie a lui R8 e-tron

Noile SUV-uri Audi: noul Audi Q8

In cadrul aceeasi conferinte de presa, conducerea companiei din Ingolstadt a confirmat dezvoltarea lui Audi Q8. Acesta va avea la baza platforma MLB-evo si va fi oferit in versiuni cu 5 si 7 locuri. Detaliile tehnice nu au fost descoperite, mentionandu-se doar ca noul SUV Audi va avea un caracter mai sportiv si mai emotional decat Audi Q7. Ca si in cazul mai micului Q6, modelul Q8 va avea ca sursa de inspiratie stilistica conceptul Prologue.

Conform unor informatii mai putin oficiale, Audi Q8 a primit deja unda verde de la conducerea companiei si urmeaza sa fie lansat comercial in urmatorii 3 ani.

Principalele piete de desfacere pentru viitorul SUV vor deveni China, Orientul Mijlociu si SUA. Principalul concurent a lui Audi Q8 este considerat Range Rover Sport.

Noile SUV-uri Audi Q6

Noile SUV-uri Audi – noul Audi Q8

Citeste si:

Cel mai bun ulei pentru cutia de viteze: sfaturi si oferte

Cele mai bune anvelope de vara 2015

Noile SUV-uri Audi pentru 2017: Audi Q1, Audi Q6 si Audi Q8

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Noile SUV-uri Audi Q1- Autocar.co.uk Noile SUV-uri Audi Q6 Noile SUV-uri Audi vor avea trenul de propulsie a lui R8 e-tron

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *