Home » Ford anunta pentru 2015 o noua cutie de viteze automata cu 11 trepte » Ford anunta pentru 2015 o noua cutie de viteze automata cu 11 trepte

Ford anunta pentru 2015 o noua cutie de viteze automata cu 11 trepte

Noua cutie de viteze automata cu 11 trepte Ford
HomeApril 15, 2015 at 12:20 pm

Ford a patentat o noua cutie de viteze automata cu 11 trepte. Mai mult, americanii au pus pe hartie nu una, ci 3 versiuni a viitoarei transmisii.

E greu de spus de ce ar avea nevoie un autoturism de o cutie de viteze cu 11 rapoarte, mai ales ca in 2016 urmeaza sa fie lansat o noua generatie a lui Ford F-150 Raptor cu o transmisie cu 10 trepte – chiar si aceasta valoare fiind considerata de unii specialisti exagerata. Cu unele explicatii in acest sens vine reprezentatul companiei Ford, Paul Seredynski. – “In calitate de lideri in tehnologie, prezentarea unor idei inovative, face parte din activitatea noastra obisnuita. Patentarile sunt menite sa ne apere conceptele noi, insa nici intr-un caz nu sunt garantia dezvoltarii unui nou mecanism, ori a unei noi directii tehnologice in afacerea noastra”.

Acum patru ani, aparitia primelor transmisii automate cu 9 trepte a generat discutii destul de aprinse. Acestea faceau referire la evolutia de mai departe a numarul de rapoarte din cutiile de viteze. Unii experti mentionau ca cresterea numarului de trepte permite motorului sa functioneze la turatii mai reduse, iar de aici rezulta un consum de combustibil mai bun, plus scaderea intensitatii zgomotelor provenite de la motor. Pe langa asta, la schimbul de trepte, acul turometrului coboara mai putin, respectiv soferul se poate bucura de accelerari mai sigure.

Pe de alta parte insa, mai marii din lumea transmisiilor auto afirma ca 8-9, sunt valorile optime pentru numarul de trepte dintr-o cutie de viteze automata, iar tot ce este peste aceste valori, aduce doar surplusuri de greutate si intretinere complicata.

Top 5 alarme auto

Noua cutie de viteze automata cu 11 trepte: un pic de istorie

Oare are aceasta cursa finalitate? Volkswagen a prezentat deja un “robot” cu 10 rapoarte, ce urmeaza sa fie implantat in modele constructorului german, spre finalul lui 2015. O alta noua cutie de viteze automata cu 10 trepte a fost anuntata de Hyundai pentru anul 2014. Insa, se pare ca coreenii au ceva probleme, iar agregatul va debuta in cel mai bun caz in a doua jumatate a anului 2015, atunci cand va fi lansata noua generatie a berlinei Equus. Exista ceva sanse ca producatorul din Coreea de Sud sa fie depasit de americanii de la Ford si noul F-150 Raptor. Acesta va intra pe piata in anul 2016, iar lista s-a de echipari va contine si o cutie de viteze automata cu 10 trepte. Mai mult, Ford nu exclude posibilitatea aparitiei unei transmisii cu 11 rapoarte. Acum e greu de imaginat ca constructorii germani se vor recunoaste infranti. Se prea poate, ca cursa transmisiilor automate sa fie intrerupta de raspandrea larga a automobilelor electrice.

Are vreo importanta pentru cumparatori cursa cutiilor de viteze automate? Probabil nu mai are. Dupa ce transmisiile au depasit 7 trepte, cumparatorii manifesta tot mai putin interes pentru numarul de rapoarte dintr-o cutie de viteze. Asta pentru ca adaugarea unei noi trepte nu mai este la fel de utila ca atunci cand transmisiile automate aveau doar 4 ori 5 trepte.

Noua cutie de viteze automata cu 11 trepte - schema 2015 Ford

Noua cutie de viteze automata Ford – 11 trepte, 4 randuri planetare si 4 ambreiaje de frictiune.

Citeste si:

Preturile pentru Audi Q7 2015 – anuntate oficial 

O noua cutie de viteze automata cu 11 trepte

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Noua cutie de viteze automata cu 11 trepte - schema 2015 Ford Noua cutie de viteze automata cu 11 trepte Ford

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *