Home » Noua limuzina pentru Putin va primi un motor Porsche V12 » Noua limuzina pentru Putin va primi un motor Porsche V12

Noua limuzina pentru Putin va primi un motor Porsche V12

Mercedes Pullman - actuala limuzina a presedintelui rus
HomeOctober 28, 2014 at 5:11 pm

Conducerea Rusiei, inclusiv presedintele Federatie Ruse, utilizeaza in prezent in calitate de masini de serviciu automobile de marca Mercedes. Este vorba in special de modelul Pullman. Toate s-ar putea schimba in anul 2017, cand urmeaza a fi prezentata o noua limuzina pentru Putin.

Dezvoltarea automobilului face parte din proiectul “Cortegiu”, care mai prevede crearea unei game intregi de automobile de serviciu pentru conducerea de varf a Rusiei. “Cortegiu” a fost anuntat inca acum cativa ani, insa pana acum a fost tinut pe Hold. Lucrurile s-au miscat din loc abia cateva zile in urma, dupa ce reprezentantii centrului de cercetare ce se ocupa de acest proiect, au anuntat ca intentioneaza sa semneze un contract cu Porsche pentru achizitia de unitati de propulsie pentru viitoarele automobile.
Printre agregatele vizate de rusi se numara si un benzinar V12 ce urmeaza inca a fi construit. Se presupune ca motorul va avea intre 6,0 si 6,6 litri, o sistema twin-turbo, si va livra aproximativ 800 cai putere si 1000 Nm de cuplu motor.

Noua limuzina pentru Putin cu motor V12 Porsche: variantele posibile

Este greu de crezut ca cei de la Porsche vor proiecta un motor de la zero si nu vor utiliza vreo unitate deja prezenta in gama concernului VAG. Mai mult, se prea poate ca Volkswagen sa ceara ajutor de la alti producatori, mai ales ca compania din Wolfsburg nici nu dispune de un V12 veritabil. Exceptie ar face doar unitea W12 montata pe Bentley (625 cai putere si 800 Nm) , insa nu credem ca asta ar fi o solutie acceptata de rusi. Si atunci ce variante mai au la dispozitie specialistii de la Porsche? Daca e sa fim sinceri, nu prea multe. Sedanul Mercedes S65 AMG dispune de un V12 twin-turbo ce dezvolta 630 cai putere si 1000 Nm. Acelasi motor este disponibil si pe Pagani Huayra dar deja cu 730 cai putere si 1000 Nm. Rolls-Royce Wraith este dotat si el cu un V12, ce livreaza 632 cai putere si 800 Nm de cuplu motor.
Noua limuzina pentru Putin va avea la baza o platforma modulara, care urmeaza a fi proiectata de nemtii de la EDAG Engeneering impreuna cu specialistii rusi. Platforma va gazdui toate modelele din noua gama, iar unitatea V12 devoltata de Porsche va fi preluata si pusa pe liniile de productie ale unei uzini din Rusia. Mai mult, din versiunea de baza a motorului, rusii au de gand sa dezvolte unitati mai mici pentru restul modelelor din seria automobilelor destinate demnitarilor de stat.
Nu se stie exact la ce etapa se afla acum lucrarile ori daca in general se fac oarecare lucrari. Spunem asta pentru ca ideea unei limuzini de productie ruseseasca exista de aproape 10 ani. Initial s-a anuntat ca toate componentele masinii vor fi de productie autohtona, insa se pare ca rusii si-au cam supraestimat posibilitatile. Mai mult, uzina ZIL, care a fost anuntata de la bun inceput drept loc de productie a viitorului model, a fost inchisa recent.

Asa ar putea arata noua limuzina pentru Putin

Asa ar putea arata noua limuzina pentru Putin

Citeste si:

Noul Volkswagen CC este programat pentru anul 2016

Noua limuzina pentru Putin

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Asa ar putea arata noua limuzina pentru Putin Mercedes Pullman - actuala limuzina a presedintelui rus

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *