Home » Noua Skoda Fabia Combi pentru 2014 a debutat oficial » Noua Skoda Fabia Combi pentru 2014 a debutat oficial

Noua Skoda Fabia Combi pentru 2014 a debutat oficial

Noua Skoda Fabia Combi 2014
HomeOctober 3, 2014 at 3:22 pm

A fost lansata oficial noua Skoda Fabia Combi pentru anul 2014. Modelul ce reprezinta a 3 generatie a break-ului Fabia, vine cu mai mult spatiu in habitaclu si o gama serioasa de motoare.

Ulei auto de calitate – verifica pretul aici.

Noua Skoda Fabia Combi 2014: exterior

In fata, noua Fabia Combi nu se deosebeste cu nimic de versiunea hatchback a subcompactei din Cehia, insa in spatele masini, avem unele surprize. Una dintre ele este spatiul disponibil in portbagaj. Vorbim aici de 530 de litri cu scaunele in pozitie normala si de 1395 de litri cu banchetele spate rabatate.  Tot in portbagaj gasim o perdea rola de acoperire, multe sectiuni destinate maruntisurilor si carlige pentru fixarea gentilor.

Dupa cum spuneam, noua Skoda Fabia Combi, vine cu mai mult spatiu in habitaclu. Acest lucru a devenit posibil datorita adaosului a 10 mm la lungimea si 90 de mm la latimea caroseriei (4275 x 1732 x 1467 mm). Ca urmare, salonul masinii a devenit mai lat cu 21 mm si mai lung cu 8 mm, fata de generatia anterioara.

Noua generatie a break-ului ceh poate fi usor comparata cu versiunea Spaceback a modelului Skoda Rapid. Dimensiunile celor 2 masini nu se deosebesc prea tare. Spre exemplu, modelul Rapid Spaceback invinge la capitolul lungime si ampatament, insa diferentele nu sunt foarte mare. Pe de alta parte, noua Fabia Combi are un portbagaj mai incapator, dar din nou diferenta este mica (25 de litri). Putem concluziona ca Skoda vrea sa lase cat mai putin spatiu intre modelele din gama. Se prea poate ca aceasta concurenta interna sa dea bine la vanzari. Nu conteaza ce va alege cumparatorul, important e sa fie o Skoda.

Noua Skoda Fabia Combi 2014 portbagaj

Noua Skoda Fabia Combi 2014: motoare

La baza masinii se afla platforma PQ26. Aceasta e o versiune imbunatatita a unitatii PQ25. Insa platforma unei masini nu este formata doar din suspensii si directie. Ei bine, cea mai mare parte a componentelor electrice si electronice, precum si unele unitati de propulsie au fost preluate de pe deja renumita platforma MQB. Noua Skoda Fabia Combi va fi dotata cu 3 benzinare ce ce vor livra 74, 89 si respectiv 110 cai putere, si 3 unitati diesel ce produc intre 75 si 105 cai putere. Pe post de transmisie, masina va fi oferita cu o cutie de viteze manuala ori robotul DSG. Mai mult, noua Fabia Combi vine insotita chiar in versiunile de baza de o sistema ce imita diferentialul autoblocant. Versiunile superioare sunt inzestrate cu un asistent ce poate frana automat in caz de necesitate, senzori de ploaie si lumina, plus un maxim de 6 airbag-uri. Pentru prima data, Skoda Fabia va avea in lista cu dotari optionale senzori de parcare pe fata, acces keyless si un asistent pentru pornirile in rampa.

Noua Skoda Fabia Combi 2014 lateral

Noua Skoda Fabia Combi va intra in productie pana la sfarsitul anului 2014, iar primele masini urmeaza a fi livrate clientilor la inceputul anului 2015.

Din pacate preturile raman inca necunoscute, insa avand in vedere situatia de pe piata europeana, putem presupune ca cel putin versiunea de baza a noii Fabia Combi va avea un pret foarte apropiat de pretul modelului din generatia anterioara.

Noua Skoda Fabia Combi 2014 spate

Noua Skoda Fabia Combi

Citeste si:

Noul Opel Corsa 2015 a fost dezvaluit oficial

Noua Skoda Fabia Combi 2014

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Noua Skoda Fabia Combi 2014 lateral Noua Skoda Fabia Combi 2014 portbagaj Noua Skoda Fabia Combi 2014 spate Noua Skoda Fabia Combi 2014

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *