Home » Noul Ford Fiesta 2016-2017: primele fotografii si informatii oficiale » Noul Ford Fiesta 2016-2017: primele fotografii si informatii oficiale

Noul Ford Fiesta 2016-2017: primele fotografii si informatii oficiale

Noul Ford Fiesta
HomeDecember 1, 2016 at 2:39 pm

In orasul german Koln, in cadrul unui eveniment cu numele “Go Further”, a fost prezentat noul Ford Fiesta. Noua generatie a modelului Ford a primit cateva motorizari proaspete, o lista lunga de asistenti electronici si patru versiuni de echipare printre care si varianta premium Vignale.

Modelul Ford Fiesta se afla pe piata de aproape 40 ani. In aceasta perioada, automobilul si-a gasit peste 18 mln de clienti, marea lor majoritate fiind de pe continentul european. Mai mult, in ultimii patru ani, Fiesta este liderul vanzarilor printre subcompacte. Avand la baza aceasta premisa, constructorii si-au propus crearea unui model care sa dezvolte succesul predecesorului sau. Probabil din acest motiv noul Ford Fiesta este la exterior destul de asemantor cu modelul anterior, design-ul caruia a fost si este considerat foarte reusit. In habitaclul insa, schimbarile sunt aproape revolutionare, si este vorba nu doar despre aspectul stilistic, ci si despre cel tehnologic.

Noul Ford Fiesta: exterior si interior

A saptea generatie Fiesta, a avut parte de niste schimbari stilistice exterioare care nici intr-un caz nu pot fi numite radicale. In acest sens, George Saridakis, seful pe design exterior al diviunii Ford Europa, a spus: “Noul Ford Fiesta a trecut mai degraba printr-o evolutie stilistica, cu o abordare mai matura, iar automobilul s-a primit mai simplu decat predecesorul sau si chiar un pic mai elegant”.
Noul Fiesta este in continuare foarte usor de recunoscut, iar cei ce nu urmaresc cu mare atentie procesele din industria auto, probabil il vor si confunda cu vechiul model. Cu toate acestea, noua generatie este cu 71 mm mai lunga (acum 4021 mm), iar latimea a adaugat 12 mm (acum 1707 mm). In spate, schimbari sunt ceva mai accentuate decat in fata. Astfel, blocurile optice din spate au o pozitionare orizontala, iar usa portbagajului este acum mai mare. Ambele decizii un la baza dorinta de a accentua cresterea latimii automobilului.

Noul Ford Fiesta interior

Generatia Fiesta aflata inca pe piata, nu se poate lauda cu un habitaclul foate incapator, chiar si printre rivalii din segment, gasindu-se automobile ce depasesc modelul Ford la acest capitol. Noul Ford Fiesta insa, promite sa schimbe acest lucru, iar cea mai mare noutate consta in faptul ca pasagerii din spate vor beneficia de un adaos de spatiu pentru picioare de 16 mm. Imbunatatirea se datoreaza partial crestereii amptamentului cu 4 mm, dar si faptului ca spetezele banchetelor fata sunt mai subtiri ca inainte.
Cat despre bordul masinii, aici chiar putem vorbi despre o mica revolutie. Gurile de aerisire, forma afisajului, butoanele de pe consola centrala, toate au fost complet redesenate. Numai ceasurile de bord si volanul, parca mai au ceva in comun cu modelul anterior.

Noul Ford Fiesta 3 usi

Noul Ford Fiesta: motorizari

Noul Ford Fiesta va fi oferit cu un motor pe benzina de 1,1 litri, aspirat natural, propus in versiuni de 75 si 80 cai putere. Acesta va fi urmat de traditionalul 1.0 Ecoboost, disponibil cu 100, 125 si 140 cai putere. Gama unitatilor diesel, va avea la baza agregatul 1.5 TDCI, oferit cu 85 si 120 cai putere. Cutiile de viteze vor fi doua la numar. Este vorba despre o transmisie manuala cu 6 trepte, disponibila pentru toate versiunile de motorizare, si o transmisie automata, tot cu sase trepte, oferita pentru versiunea Ecoboost de 100 cai putere.

Noul Ford Fiesta: tehnologie

A saptea generatie Fiesta vine insotita de un afisaj central, care in dependenta de versiunea de echipare poate avea pe diagonala 4,2, 6,5 ori 8 inch. Noul Ford Fiesta va fi inzestrat cu sistemul de multimedia SYNC3. Acesta este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Sistemul intelege comenzi vocale si ofera acces la o lista impunatoare de aplicatii. In plus, pentru clientii mai pretentiosi la sistemul audio, noul Ford Fiesta poate fi comandat cu B&O Play, un sistem audio cu 10 difuzoare si o putere maxima ce atinge 675W.

Noul Ford Fiesta Active lateral

Noul Ford Fiesta

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Noul Ford Fiesta 3 usi Noul Ford Fiesta interior Noul Ford Fiesta Active lateral Noul Ford Fiesta

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *