Home » Noul Ford Fiesta va debuta la sfarsitul anului 2016: foto » Noul Ford Fiesta va debuta la sfarsitul anului 2016: foto

Noul Ford Fiesta va debuta la sfarsitul anului 2016: foto

Noul Ford Fiesta 2016 - schita Autocar
HomeAugust 11, 2016 at 2:08 pm

Noul Ford Fiesta este programat pentru lansare la sfarsitul anului curent. Anuntul a fost facut de publicatia Autocar, care la randul sau face referire la propriile surse din cadrul companiei. Startul comercial al masinii este asteptat la inceputul anului 2017.

Noul Ford Fiesta: primele informatii

Design-ul si componenta mecanica au fost influentate puternic de alte doua modele. Este vorba despre Ford Ka, dar mai ales despre generatia actuala Fiesta. Ultima s-a dovedit a fi extrem de apreciata de cumparatori, iar succesul sau comercial este impresionant chiar si la 8 ani de la lansarea oficiala. Drept urmare, inginerii Ford au decis sa tranfere platforma de la o generatie la alta fara schimbari, respectiv si dimensiunile masinii vor ramane in mare parte neschimbate.

Noul Ford Fiesta va fi disponibil in versiuni de caroserie cu 3 si 5 usi, asta desi unii producatori, nu mai ofera supermini-uri cu 3 portiere.

Despre gama de motoare inca nu se stie mare lucru, insa primele zvonuri spun ca Fiesta 2016 vine cu 3 versiuni de putere ale benzinarului 1.0 Ecoboost, plus unitatea diesel 1.5 TDCi. In calitate de transmisie producatorul va propune la alegere o cutie de viteze manuala si mecanismul in sase trepte Powershift.

Se mai stie ca in plina dezvoltare se afla si versiunea sport a lui Fiesta 2016. Noul Ford Fiesta ST a fost vazut deja la teste. Automobilul era camuflat in caroseria modelului normal, insa rotile de dimensiuni mai mari si discurile de frana cu diametru sporit, tradau caracterul sportiv al prototipului de teste.

Lansarea noului Fiesta are o miza foarte marte pentru Ford. Subcompacta asigura aproape 30% din vanzarile europene ale producatorului american, si o greseala ce ar reduce semnificativ acest indicator, poate avea un impact destul de serios asupra intregii companii.

Preturile noului Ford Fiesta inca nu se cunosc. Generatia actuala este disponibila in Romania de la 11300 Euro pentru versiunea cu 3 usi, si de la 11800 euro pentru versiune cu 5 usi.

Noul Ford Fiesta 2016 - schita Autocar

Noul Ford Fiesta: imagine Autocar.co.uk

Galerie de Imagini

Slide 1
Noul Ford Fiesta 2016 - schita Autocar

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *