Home » Noul Jaguar F-Pace: motoare turbo si tractiune integrala primul SUV Jaguar » Noul Jaguar F-Pace: motoare turbo si tractiune integrala primul SUV Jaguar

Noul Jaguar F-Pace: motoare turbo si tractiune integrala primul SUV Jaguar

Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar red
HomeSeptember 18, 2015 at 5:02 pm

Noul Jaguar F-Pace – primul SUV al marcii engleze, a fost lansat odata cu implinirea a 80 de ani de existenta a companiei Jaguar. Noul F-Pace are la baza platforma iQ[Al] si este oferit doar cu motoare turbo.

Noul Jaguar F-Pace: exterior/dimensiuni

Ian Callum, designerul sef Jaguar, spune ca principala sarcina era crearea unei masini cu exterior sportiv, insa suficient de incapatoare pentru a se numi SUV. Scopul a fost atins? Se pare ca da. Noul Jaguar F-Pace are un look cu trasaturi sport scoase foarte bine in evidenta, mai ales in variante de echipare cu jante de 22 inch. Da-da, nu doar automobilul de expozitie are astfel de jante, automobilele din showroom-uri vor fi si ele propuse cu o asemenea optiune.

Pentru o intelegere mai buna a dimensiunilor noul F-Pace, va punem la dispozitie cateva cifre: lungime – 4731 mm, latime – 1936 mm, inaltime – 1652 mm, garda la sol – 213 mm, ampatament – 2874 mm si portbagaj – 650 litri. Cu alte cuvinte, noul Jaguar F-Pace este un pic mai scurt decat BMW X5, neamtul avand o lungime de 4885 mm.

Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar lateralNoul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar lateral

Noul Jaguar F-Pace: interior

Cum era si de asteptat, noul Jaguar F-Pace a primit ceasuri de bord complet digitale. Mai exact este vorba despre un monitor cu diagonala de 12,3 inch unde sunt afisati toti parametrii de functionare a masinii. Pe centrul bordului a fost montat un alt afisaj. Acesta integreaza cea mai mare parte a functiilor automobilului, insa pentru versiunile de top, ecranul are o diagonala de 10,2 inch, iar pentru modele de baza – 8 inch. Versiunile cu afisajul mare, vor mai fi dotate cu un hard-disk cu capacitate de 60 Gb, sistemul audio Merdian si o varianta mai avansata a sistemului de navigatie.

Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar imagini spate

Noul Jaguar F-Pace: motoare

Gama de motoare ce il insoteste pe noul Jaguar F-Pace, incepe cu un motor diesel de 2.0 litri, capabil sa produca 180 cai putere si 430 Nm de cuplu maxim. Agregatul este oferit cu tractiune spate si transmisie manuala cu 6 trepte. Are nevoie de 8,9 secunde pentru a atinge 100 de km/h, iar consumul mixt nu ar trebui sa depaseasca 4,9 litri la suta. La dorinta cumparatorului, transmisia manuala poate fi inlocuita cu una automata in 8 rapoarte, iar tractiunea spate, cu una integrala.

A doua propunere in materie de propulsoare diesel este un V6 de 3.0 litri, ce poate livra 300 cai putere si 700 Nm de cuplu maxim. Agregatul vine insotit de o cutie de viteze automata si tractiune integrala.

Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar imagini spate

Gama benzinarilor incepe cu o unitate turbo de 2.0 litri – 240 cai putere, 340 Nm, transmisie automata, tractiune spate. Aceasta versiune face sprintul 0-100 de km/h in 7,9 secunde.

In top-ul listei agregatelor pe benzina se afla deocamdata un V6 de 3.0 litri disponibil cu 2 variante de putere. Prima ofera 340 cai putere si 450 Nm de cuplu motor, are nevoie de 5,8 secunde pentru a atinge 100 de km.h, iar consumul de benzina este chiar moderat – 8,9 litri la suta. A doua varianta de putere, produce 380 cai putere, accelereaza pana la 100 de km/h in 5,5 secunde, insa viteza maxima este si aici limitata la 250 km/h.

Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar

Noul Jaguar F-Pace: tehnologie

Versiunile cu tractiune integrala ale primului SUV Jaguar, vor fi dotate cu un sistem avansat de control al tractiunii. Acesta poarta numele Adaptive Surface Response si se poate adapta la rularea pe diferite suprafete. Fiind un derivat al sistemului Land Rover Terrain Response, pentru noul Jaguar F-Pace, asistentul de control al tractiunii a primit un numar largit de functii. Pentru noul SUV, Adaptive Surface Response ofera regimuri de rulare pe zapada si pietris.

Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar foto portbagaj

Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar lateralNoul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar lateral

Noul Jaguar F-Pace

Citeste si:

Noul Jaguar XE vine in 2015 sa-l inlocuiasca pe X-type

Noul Jaguar F-Pace

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar foto portbagaj Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar imagini spate Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar imagini spate Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar lateralNoul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar lateral Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar red Noul Jaguar F-Pace - primul SUV Jaguar

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *