Home » Noul Mercedes A Class: tot ce trebuie sa stii despre cel mai ieftin Mercedes » Noul Mercedes A Class: tot ce trebuie sa stii despre cel mai ieftin Mercedes

Noul Mercedes A Class: tot ce trebuie sa stii despre cel mai ieftin Mercedes

Noul Mercedes A Class 2018
HomeFebruary 5, 2018 at 2:10 pm

Noul Mercedes A Class a fost lansat la Amsterdam, in cadrul unui eveniment privat si aproape secret. In materialul ce urmeaza veti gasi cele mai importante informatii, dar si un pic din istoria celui mai ieftin model al producatorului german. 

A Class este un model mai important decat pare. Mercedes a lansat prima sa generatie in anul 1997. Automobilul nu a fost intampinat cu multa caldura de fanii marcii. A Class avea un exterior complet diferit de restul modelelor Mercedes de atunci. Si totusi, masina si-a gasit peste 3 milioane de cumparatori, iar 70% dintre ei erau la prima achizitie a unui Mercedes.

Mercedes A Class s-a schimbat foarte mult de la debutul primei generatii. Cronologic insa, primul model care a renuntat la structura sandwich a fost B Class. Fratele sau mai mic insa, a trecut la platforma MFA abia in 2012, odata cu lansarea generatiei cu numarul 3.

Noul Mercedes A Class: exterior si dimensiuni

A Class 2018 are o filosofie asemanatoare predecesorului sau, unele elemente ale caroseriei fiind aproape identice. Nu putem insa trece cu privirea farurile frontale, noul A Class fiind al doilea model (dupa CLS) care adopta blocuri optice ingustate si orientate spre pamant.

Noul Mercedes A Class 2018 vs. CLS

A fost imbunatatita si aerodinamica, coeficientul careia masoara acum 0,25. Rezistenta a fost redusa datorita modificarilor de la elementele croserie si implimentarii unui cadru cu jaluzele active in zona grilei frontale.

Hatchback-ul este construit pe o versiune modernizata a platformei MFA: a fost marit ecartamentul, reduse vibratiile, iar suspensiile au primit elemente din aluminiu. Lungimea noului A Class a crescut cu 127 mm, pana la 4419 mm, iar ampatamentul masoara 2729 mm – in crestere cu 30 mm.

Automobilul are un interior mai incapator. Rezerva de spatiu de la nivelul coatelor a crescut cu 35 mm, pentru sofer si pasagerul din fata, si cu 36 mm pentru cei din spate.

Noul Mercedes A Class 2018 interior

La nivelul picioarelor situatia a ramas neschimbata, insa portbagajul a mai primit 29 litri – pana la 370 litri.

Habitaclul este realizat cu indicii clare asupra apartenentei automobilului la segmentul premium. Plansa si bordul au trecut prin modernizari semnificative. Marea majoritate a butoanelor a disparut. Acestea au fost integrate in modulul instalatiei de aer conditionat si in a afisajul tactil de pe consola centrala. Printre altele, bordul digital si ecranul de pe consola sunt disponibile chiar si pentru versiunea de baza a masinii.

Noul Mercedes A Class: motorizari

Noul A Class va fi oferit cu 3 unitati de propulsie. Versiunea de baza, A200, va avea sub capota un benzinar de 1,4 litri, capabil sa produca 163 cai putere si 250 Nm de cuplu maxim. Acesta este capabil sa deconecteze 2 cilindri, iar in regim de circulatie mixt, constructorul promite un consum de 5,1 litri. Versiunea A250 va primi un benzinar de 2.0 litri (224 cai putere, 350 Nm), iar versiunea 180d – agregat diesel de 1,5 litri (116 cai putere si 260 Nm).

Cu transmisie manuala este disponibila doar versiunea A200, dar si ea la dorinta cumparatorului poate fi dotata cu un o cutie de viteze robotizata. Celelalte versiuni vin doar cu robotul 7G-DCT  si eventual tractiune integrala (optiune).

Noul Mercedes A Class va fi expus public in cadrul salonului auto de la Geneva, din luna martie 2018. Preturile urmeaza sa fie anuntate tot atunci, insa primele livrari ar putea avea loc abia in luna iunie.

Noul Mercedes A Class 2018 spate

Citeste si:

Noul Mercedes G-Class: Gelandewagen 2018 a debutat oficial

Noul Mercedes A Class 2018

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Noul Mercedes A Class 2018 vs. CLS Noul Mercedes A Class 2018 interior Noul Mercedes A Class 2018 spate Noul Mercedes A Class 2018

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *