Home » Noul motor Audi 2.0 TFSI este pregatit pentru viitorul A4 » Noul motor Audi 2.0 TFSI este pregatit pentru viitorul A4

Noul motor Audi 2.0 TFSI este pregatit pentru viitorul A4

Noul motor Audi 2.0 TFSI
HomeMay 7, 2015 at 8:41 pm

A fost prezentat noul motor Audi 2.0 TFSI ce urmeaza sa fie montat pe viitoarea generatie a modelului A4.

Inginerii din Ingolstadt, spun ca noul motor Audi 2.0 TFSI este cel mai eficient propulsor de 2.0 litri din clasa sa. Totusi, parametrii agregatului nu exprima nimic impresionant: la o cilindree de 1984 cm3, motorul produce 190 cai putere si 320 Nm de cuplu maxim, generatia actuala a lui 2.0 TFSI livrand 225 cai putere.  In schimb, noua unitate de propuslie promite sa fie mult mai economica, avand nevoie de maxim 5.0 litri de benzina pentru a parcurge 100 de km.

Noul motor Audi 2.0 TFSI va debuta pe viitorul Audi A4, ce va fi lansat la randul sau in cadrul salonului auto de la Frankfurt. Dupa acest eveniment, agregatul va intra in si posesia celorlalte modele Volkswagen.

Noul motor Audi 2.0 TFSI: principiu de functionare

Eficienta demonstrata de noul motor Audi 2.0 TFSI se datoreaza in mare parte ciclului Miller utilizat la proaspatul agregat. Acest ciclu implica o inchidere mai timpurie a supapelor de admisie, inainte ca pistonul sa atinga punctul mort inferior. Admisia mai rapida duce la cresterea compresiei geometrice, respectiv la o expansiune sporita a produselor de ardere.

Eficienta ciclului Miller este sub eficienta ciclului Otto, observandu-se o reducere substantiala o puterii livrate de motor. Din acest motiv, ciclul Miller, pentru noul motor Audi 2.0 TFSI, este utilizat doar in plaja de turatii mici, la sarcini mai mari, sistemul de admisie a ciclului Miller fiind apropiar la maxim de cel al ciclului clasic Otto.

O alta imbunatatire adusa propulsorului tine de instalarea unui nou sistem de racire si reducerea substantiala a masei, noul motor Audi 2.0 TFSI cantarind acum 140 de kg.

Noul motor Audi 2.0 TFSI

Citeste si:

Noile SUV-uri Audi pentru urmatorii 3 ani: Q1, Q6 si Q8

Noul motor Audi 2.0 TFSI

Galerie de Imagini

Slide 1
Noul motor Audi 2.0 TFSI

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *