Home » Noul motor diesel BMW pentru seria 7: 4 turbine si 400 cai putere » Noul motor diesel BMW pentru seria 7: 4 turbine si 400 cai putere

Noul motor diesel BMW pentru seria 7: 4 turbine si 400 cai putere

Noul motor diesel BMW pentru seria 7
HomeMay 18, 2016 at 2:54 pm

Noul motor diesel diesel BMW destinat modelului seria 7, a fost prezentat oficial. Unitatea de propulsie este dotata cu 4 turbocompresoare fiind capabila sa produca un maxim de 400 cai putere si 760 Nm de cuplu motor. 

Eroul articolului este motorul diesel de 3,0 litri ce face parte din recenta generatie a propulosarelor modulare BMW. Aceasta “minune” tehnologica este discutata de mai mult timp, fiind pentru prima data adusa in atentie, de surse din cadrul companiei acum cateva luni. Din pacate, pana acum, informatiile cu caracter tehnic erau aproape in totalite necunoscute. Se stia doar ca agregatul va primi 4 turbo-suflante, insa dimensiunile acestora dar si modul de amplasare, ramaneau secrete.

Noul motor diesel BMW: specificatii tehnice

Noul motor diesel BMW este are 6 cilindri si un volum de 3,0 litri. Unitatea poate livra 400 cai putere si 760 Nm de cuplu motor, fiind astfel, cel mai puternic motor diesel cu sase cilindri din lume (sau cel putin asa afirma constructorul).

Performantele noului agregat se datoreaza unor imbunatatiri aduse versiunii tri-turbo, printre care si montarea a 4 unitati turbo in locul celor 3 de acum. Astfel, cele doua turbocompresoare de presiune inalta au fost inlocuite altele doua aproape identice, doar ca au fost plasate in acelasi bloc si au geometrie variabila. Turbocompresorul mare de presiune joasa, a fost inlocuit cu doua unitati mai mici.

Modificarile au permis o crestere destul de importanta a performantelor, dar si o reetajare a cuplului disponibil. Astfel, 450 Nm din cei 760, sunt accesibili de la 1000 de turatii pe minuta, iar valoarea maxima, este atinsa intre 2000 si 3000 turatii pe minuta.

Noile 750d si 750Ld, anume acestea sunt numele versiunilor dotate cu motorul diesel cvadri-turbo, vor putea atinge prima 100 de km/h in 4,6, respectiv 4,7 secunde, iar consumul mediu nu ar trebui sa depaseasca 5,7 litri de motorina la 100 de km.

Primele automobile cu noul motor urmeaza sa ajunga pe piata din Europa in luna iulie a lui 2016.

Noul motor diesel BMW

Noul motor diesel BMW

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Noul motor diesel BMW pentru seria 7 Noul motor diesel BMW

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *