Home » Noul Renault Grand Scenic 2016: 7 locuri, mult spatiu si motorizari variate » Noul Renault Grand Scenic 2016: 7 locuri, mult spatiu si motorizari variate

Noul Renault Grand Scenic 2016: 7 locuri, mult spatiu si motorizari variate

Noul Renault Grand Scenic 2016 foto
HomeMay 31, 2016 at 12:44 pm

Noul Renault Grand Scenic a fost prezentat oficial. Monovolumul francez vine cu mai mult spatiu, o gama de motorizari mai variata, insa noile beneficii vor fi inaccesibile cumparatorilor din Romania. Renault Grand Scenic 2016 nu se va vinde la noi. 

Grand Scenic a ajuns la a 5-a genenratie. Pana acum, monovolumul dispunea invariabil de 5 locuri, modelul anului 2016 insa, este oferit cu doua configuratii: 5 si 7 scaune. Noul Renault Grand Scenic va intra pe piata la sfarsitului anului curent, iar productia urmeaza sa fie lansata probabil in localitatea franceza Douai.

Noul Renault Grand Scenic 2016: exterior si interior

Automobilul are la baza platforma CMF. Noul Grand Scenic, avand o lungime 4,06 metri (mai lung cu 230 mm decat modelul actual), este simtitor mai spatios decat predecesorul sau. In plus, monovolumul va primi si jante mari, cu diametrul de 20 inch, iar acest lucru inseamna ca modelul de serie se apropie foarte mult de conceptele prezentate de francezi cu ocazia diferitor autoshow-uri. Multa lume se declara nemultumita de faptul ca pe langa unele diferente stilistice, modelele de serie se mai deosebesc de concepte si prin faptul ca primele sunt lipsite de rotile spectaculoase ce pot fi intalnite la prototipurile de la expozitii. Ei bine, se pare ca Renault a decis sa rezolve aceasta problema. Ramane doar sa vedem daca decizia va influenta cumva si cifrele de vanzari, care pentru acest segment de automobile se reduc de la an la an.

Noul Renault Grand Scenic 2016 foto spate

Tot pentru a propulsa vanzarile, noul Renault Grand Scenic a fost dotat cu blocuri optice noi, bare de protectie mai agresive, a fost marita garda la sol (160 mm, + 30 mm), iar axele au fost apropiate cat se poate de mult de capatele caroseriei. Astfel, se incearca combinarea caracteristicilor unui crossover cu cele ale unui monovolum.

Noul Renault Grand Scenic 2016 foto portbagaj

Porbagajul are un volum impresionant de 718 litri (+40 litri), iar daca randul doi de scaune este impins pe sine maxim in fata, volum de spatiu disponibil atinge 866 litri.

La interior, noul Renault Grand Scenic este practic o copie a modelului Espace. Prin urmare vedem acelasi sistem de infotainment R-Link 2 cu un afisaj tactil de 8,7 inch si aceleasi instrumente de bord.

Noul Renault Grand Scenic 2016 interior

Noul Renault Grand Scenic 2016: motorizari si transmisii

Gama de motoare pregatita pentru noul Renault Grand Scenic o repeta pe cea propusa pe modelul Scenic. Cei ce isi doresc un motor pe benzina vor avea de ales intre unitatile de 1,6 si 1,2 litri turbo, 115, respectiv 130 cai putere. Mai populare vor fi insa agregatele diesel. Acestea sunt trei la numar, si dezvolta: 110, 130, respectiv 160 cai putere.

In calitate de transmisie standart va fi oferita o cutie de viteze mecanica cu 6 trepte, iar ca optiune doar pentru motorizarile diesel, Renault a prevazut si un robot EDC, in 7 rapoarte si doua ambreiaje.

Noul Renault Grand Scenic 2016 foto lateral

Noul Renault Grand Scenic 2016

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Noul Renault Grand Scenic 2016 foto lateral Noul Renault Grand Scenic 2016 foto portbagaj Noul Renault Grand Scenic 2016 foto spate Noul Renault Grand Scenic 2016 foto Noul Renault Grand Scenic 2016 interior

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *