Home » Noul Renault Talisman: inlocuitorul lui Laguna a debutat oficial Foto » Noul Renault Talisman: inlocuitorul lui Laguna a debutat oficial Foto

Noul Renault Talisman: inlocuitorul lui Laguna a debutat oficial Foto

Noul Renault Talisman galerie foto
HomeJuly 7, 2015 at 10:44 am

Astazi a fost lansat oficial noul Renault Talisman. Automobilul cel urmeaza sa inlocuiasca pe liniile de productie modelele Laguna si Latitude. Judecand dupa parametrii pusi la dispozitie de producator, berlina franceza urmeaza sa devina cel mai incapator model din segmentul D.

Avand la baza platforma CMF, noul Renault Talisman este o ruda a noii generatii Espace. Similaritatile stilistice ale celor 2 modele se observa chiar si in partea frontala a lui Talisman.

Noul Renault Talisman: dimensiuni

Lungimea lui Renault Talisman atinge 4,85 metri, francezul fiind astfel cu 16 cm mai lung decat Laguna 3 in caroserie hatchback si cu 5 cm mai lung decat Laguna Estate. Ampatamentul noului model este de 2,81 m, latimea 1,87 metri, iar inaltimea, 1,46 metri. Volumul portbagajului pregatit pentru Talisman este de 608 litri (speteaza banchetei spate poate fi rabata in proportie de 60:40). Inca 25 de litri, producatorul ia ascuns in diferite spatii de depozitare din habitaclul masinii.

Noul Renault Talisman imagini lateral

Noul Renault Talisman: design

Constructorul francez a organizat o prezentare inchisa viitorului model, dupa care a publicat descrierea completa si un set de imagini cu noul Renault Talisman. Exteriorul masinii, chiar daca nu este rezultatul unei revolutii stilistice, corespunde in totalitate ultimelor tendinte promovate de Renault. Mai mult, Talisman este mult mai placut ochiului decat Laguna, dar mai ales, decat Latitude.

Dupa parerea noastra, cel mai tare ies in evidenta blocurile optice ale lui Renault Talisman. In fata acestea sunt LED si se numesc Pure Vision, iar farurile spate practic se intalnesc pe centrul capacului de la portbagaj fiind si ele pe baza de elemente LED.

Noul Renault Talisman foto spate

Liniile caroseriei au un caracter conservativ, insa dupa cum demostreaza experienta, anume asta cer cumparatorii acestui segment de automobile.

La interior, noul Renault Talisman imprumuta o parte din deciziile stilistice ale recent lansatului Espace, iar pentru confortul celor din masina, a fost instalata sistema de multimedia R-Link 2 cu afisaj de 4,2 ori 8,7 inch si scaune cu masaj.

Noul Renault Talisman foto interior

Noul Renault Talisman: motorizari

Motorizarile lui Renault Talisman  din pacate nu impresioneaza prea tare. Astfel, la baza gamei se afla unitatea pe benzina 1.2 TCE de 130 cai putere (205 Nm) si propulsorul diesel 1.5 dCi ce produce 110 cai putere (250 Nm). Primul, are performante la limita acceptabilului pentru acest segment de automobile, iar cel de-al doilea, este un motor cam vechi. In schimb, versiunile middle si top, se pot lauda cu agregate mult mai performante. Astfel, gama benzinarilor este completata de motorul 1.6 TCE in variante de 163 si 200 cai putere, iar lista cu unitati diesel, primeste agregatul 1.6 dCi, disponibil cu 130 si 160 cai putere.

Agregatele de propulsie entry-level vor fi insotite de o cutie de viteze manuala si robotul EDC, toate cu 6 trepte, iar pentru motorizarile superioare, noul Renault Talisman este propus cu versiunea in 7 rapoarte a transmisiei automate EDC.

Noul Renault Talisman imagini lateral

Noul Renault Talisman: cand si unde apare?

Debutul lui Renault Talisman va fi organizat in toamna lui 2015, in cadrul salonului auto de la Frankfurt. Primele livrari pe piata din Europa vor avea loc spre sfarsitul anului curent, iar preturile urmeaza sa fie cunoscute imediat dupa lansarea de la Frankfurt.

Noul Renault Talisman imagini

Noul Renault Talisman

Citeste si:

Noul Renault Kadjar: a debutat oficial

Noul Renault Talisman

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Noul Renault Talisman foto bord Noul Renault Talisman foto interior Noul Renault Talisman foto spate Noul Renault Talisman galerie foto Noul Renault Talisman imagini lateral Noul Renault Talisman imagini

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *