Home » Noul Seat Leon vine in 2019: primele fotografii » Noul Seat Leon vine in 2019: primele fotografii

Noul Seat Leon vine in 2019: primele fotografii

Noul Seat Leon
HomeNovember 23, 2017 at 11:08 am

Noul Seat Leon este in plina dezvoltare, iar lansarea oficial este programata pentru anul 2019. Viitoarea generatie a compactei spaniole, ar trebui sa sustina ofensiva comerciala lansata acum cativa ani de producator.

Seat se afla in ascensiune. Vanzarile in primele 8 luni ale anului curent sunt in crestere cu 13% fata de perioada similara a anului trecut, iar in urmatoarele luni vor fi lansate cateva versiuni ale modelelor Ateca si Arona. Prin urmare, e de presupus ca pana la sfarsitul anului, avansul va fi si mai mare. Mai mult decat atat, Matthias Rabe, vice-presedintele Seat, a declarat intr-un interviu pentru Auto Express ca in urmatorii 3 ani constructorul va mai introduce pe piata inca 6-7 modele. Printre ele se afla si a 4-a generatie Seat Leon – cel mai popular model al producatorului.

Noul Seat Leon: primele informatii

Seat Leon este unul in cele mai populare modele compacte din Europa. In 2016 acesta si-a gasit aproape 144000 de cumparatori, depasind cu peste 20000 mai accesibilul Ibiza. Actuala generatie va ramane pe liniile de productie pana la finalul lui 2018, urmand ca in 2019 locul acesteia sa fie luat de noul Leon. Succesorul, ca si modelul actual, va avea la baza platforma MQB, mai exact o variatie modernizata a acesteia. Noul Seat Leon va fi ceva mai lung si mai lat, iar ampatamentul va adauga intre 5 si 10 mm.

Gama de motorizari urmeaza sa fie redusa un pic. In calitate de propulsor de baza, va fi propus o unitate TSI de 1.0 litri (85-115 cai putere). Aceasta va fi urmata de agregatul 1.5 TSI in versiuni de pana la 150 cai putere. Gama diesel vine fara mari surprize. Acolo se vor regasi motoarele 1.6 TDI – 115 cai putere si 2.0 TDI – 150 cai putere.

Pana insa se lanseaza noul Seat Leon, generatia actual mai are cateva cuvinte de spus. Astfel, in anul 2018 este asteptat Leon ST Cupra R, cel mai puternic model de serie Seat – 340 cai putere.
Noul Seat Leon - schita AutoExpress

Noul Seat Leon – schita – Autoexpress

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Noul Seat Leon - schita AutoExpress Noul Seat Leon

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *