Home » Noul Volkswagen Arteon: primele informatii despre succesorul lui Passat CC » Noul Volkswagen Arteon: primele informatii despre succesorul lui Passat CC

Noul Volkswagen Arteon: primele informatii despre succesorul lui Passat CC

Noul Volkswagen Arteon sport coupe concept gte
HomeNovember 29, 2016 at 1:27 pm

Au fost publicate primele poze cu succesorul lui VW Passat CC. Fastback-ul cu numele Arteon va fi lansat in primavara lui 2017 la Geneva, iar primele livrari catre clienti sunt programate la cateva luni dupa debutul public.

Noul Volkswagen Arteon: primele informatii si poze

La exterior, noul model va aminti de conceptul Sport Coupe Concept GTE, fiind totusi ceva mai lung, mai lat si cu ampatamentul mai mare. Arteon va fi construit pe platforma MQB, promitand si un portbagaj mai incapator. Noile dimensiuni fac parte din strategia sefilor constructorului german, ce urmareste atragerea unui numar cat mai mare de cumparatori, pentru un model al carui predecesor era printre codasii concercului la capitolul vanzari (in anul 2015, Passat CC si-a gasit doar 5000 de clienti).

Prezentat drept un rival a lui BMW Seria 4 Gran Coupe, Arteon vine cu o gama larga de motoare turbo cu 4 cilindri pe benzina si diesel, iar cea mai performanta versiune va fi dotata cu unitatea 2.0 TSI de 280 cai putere.

Pentru Arteon a fost dezvoltata o noua cutie de viteze automata DSG cu 7 trepte. De asemenea, clientul va putea alege intre sistemele de tractiune frontala si integrala, ultimul urmand sa faca parte probabil din dotarile de baza ale versiunii de 280 cai putere.

Dupa cum spuneam, Volkswagen Arteon va debuta comercial in a doua jumatate a lui 2017, iar primii clienti ce vor primi masina sunt cei din Germania. Acolo, versiunea standart a lui Arteon va avea un pret de aproximativ 35.000 Euro. Principala piata de desfacere a noului model este Europa, insa Arteon ar putea ajunge in China, America si chiar in Orientul Mijlociu. Ramane insa de vazut daca numele patentat in iulie 2016 pentru piata europeana, va fi valabil si pentru celelalte state.

Noul Volkswagen Arteon

Noul Volkswagen Arteon

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Noul Volkswagen Arteon sport coupe concept gte Noul Volkswagen Arteon

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *