Home » Lupta cu poluarea aerului: Oslo interzice accesul masinilor cu motoare diesel » Lupta cu poluarea aerului: Oslo interzice accesul masinilor cu motoare diesel

Lupta cu poluarea aerului: Oslo interzice accesul masinilor cu motoare diesel

Lupta cu poluarea aerului
HomeJanuary 17, 2017 at 10:03 am

Autoritatile capitalei norvegiene au decis sa interzica incepand de azi, 17 martie 2017, accesul in centrul orasului al masinilor cu motoare diesel. Masura este explicata de nivelul inalt al poluarii aerului, iar motoarele diesel sunt printre pricipalii vinovati pentru acest fenomen. Se mentioneaza insa ca decizia ar urma sa fie amanata odata ce situatia ecologica din oras va da semne de imbunatatire. 

Interdictia este valabila intre orele 06.00 si 22.00, iar cei ce nu se vor conforma, vor avea de achitat o amenda de 1500 de coroane (aproximativ 166 euro).

Noua masura este pe placul ecologistilor, insa in randul soferilor si chiar a clasei politice norvegiene, parerile sunt cat se poate de impartite. Nemultumiti sunt cei care in 2006, la indemnul conducerii de atunci au optat pentru masini cu motoare diesel, considerate la acel moment mai prietenoase cu mediul decat cele cu motoare pe benzina. Mai mult, unele voci din parlamentul norvegian spun ca automobilistii trebuie sa ceara compensatii, decizia de acum 11 ani si cea luat recent, intrand in contradictie una fata de cealalta.

Oslo nu este singurul oras european ce isi propune sa lupte cu poluarea aerului. Parisul spre exemplu a interzis de la 1 iulie 2016 exploatarea automobilelor produse pana in 1997 si a motocicletor fabricate pana in 1999.

Londra isi propune sa permita accesul in centul orasului doar automobilelor electrice, iar Olanda isi doreste sa interzica utilizarea tuturor masinilor cu motoare cu ardere interna, incepand cu anul 2025.

Poluarea aerului

Lupta cu poluarea aerului

 

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Lupta cu poluarea aerului Poluarea aerului

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *