Home » Preturile la RCA 2015: asigurarile s-ar putea ieftini » Preturile la RCA 2015: asigurarile s-ar putea ieftini

Preturile la RCA 2015: asigurarile s-ar putea ieftini

Preturile la RCA 2015 simbol
HomeFebruary 27, 2015 at 7:02 pm

Preturile la RCA ar putea fi reduse incepand cu 1 martie 2015. Cel putin asta se afirma in comunicatul emis de Autoritatea pentru Supraveghere Financiara. 

Institutia de stat, anunta ca 5 asiguratori ce detin impreuna 52% din piata asigurarilor (Astra, City Insurance, Euroins, Generali si Allianz), vor opera reduceri de pret la asigurarile RCA pentru soferii cu varstele sub 25 de ani.

Din pacate nu se specifica cu cat exact vor fi reduse preturile la RCA. Mentionam ca la moment, un conducator auto cu varsta de pana la 30 de ani, poate plati si peste 2000 de lei pentru o asigurare cu valabilitatea de 12 luni. Si sa nu credeti ca vehiculul asigurat este dotat cu vreun V6 de 3.0 litri si sute de cai putere. Nu, nu, e vorba despre un Logan vechiut cu motor pe benzina de 1.4 ori 1.6 litri. Mai mult, daca proprietarul incheie pentru prima data un contract de asigurare, atunci pretul anuntat de broker va transforma acest eveniment intr-o tragedie financiara veritabila.

Puteti verifica preturile la RCA cu un CLICK aici ori aici

Preturile la RCA 2015: simulare

Noi am facut cateva simulari pe unul din site-urile specializate, si iata ce a iesit.

Spre exemplu, un sofer tanar ce detine un automobil fabricat in 2006-2007, cu motor alimentat pe benzina si capacitatea cilindrica de 1.6 litri va obtine aproximativ aceasta oferta de preturi.

Preturile la RCA 2015

E de mentionat ca este vorba despre un conducator ce nu a mai incheiat vreo asigurare anterior, respectiv se incadreaza in clasa Bonus-Malus B0. Daca ati mai avut asigurari incheiate inainte si nu ati produs accidente in ultimele 365  de zile, prima de asigurare va fi ceva mai mica.

Daca discutam despre o masina cu propulsor diesel de 1.9 (printre cele mai populare), obtinem urmatorul rezultat.

Preturile la RCA 2015 diesel

Mai multe despre aceasta simulare gasiti aici.

Este cat se poate de evident ca preturile actuale sunt mult prea mari, iar in unele cazuri chiar aberante. Nu putem decat sa speram ca cele enuntate de ASF nu sunt doar vorbe in vant, iar preturile la RCA vor fi reduse semnificativ.

Preturile la RCA 2015

Citeste si:

Cel mai bun curatitor cu presiune 

Preturile la RCA 2015

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Preturile la RCA 2015 diesel Preturile la RCA 2015 simbol Preturile la RCA 2015

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *