Home » Programul Rabla 2016: cand incepe si care sunt conditiile » Programul Rabla 2016: cand incepe si care sunt conditiile

Programul Rabla 2016: cand incepe si care sunt conditiile

Programul Rabla 2016
HomeMarch 28, 2016 at 7:35 pm

Programul Rabla 2016 va lua startul la jumatatea lunii aprilie, avand si o propunere pentru achizitia unei masini electrice.

Portalul wall-street.ro, facand referire la propriile surse din cadrul Ministerului Mediului, a anuntat ca Programul Rabla 2016 urmeaza sa ia startul in cateva saptamani. In acest an, programul de reinnoire a parcului auto, are un nume nou, dar si unele oferte pentru achizitia de automobile hibride si electrice.

Rabla Plus (acesta este noul nume al programului), porneste cu un buget initial de 200 milioane lei, insa pentru automobilelor electrice, vor fi alocate sume adaugatoare. Cat exact? Nu stim. Raman necunoscute si celelalte detalii referitoare la Programul Rabla 2016 in general, dar si la componenta masinilor electrice in parte.

Avand in vedere ca bugetul de baza a ramas identic, putem presupune ca si valoare primei de casare la achizitia unui automobil “clasic” va constitui in continuare 6500 lei. Ramane deschisa intrebarea legata de bonusurile pentru masinile hibride, dar mai ales pentru cele electrice. Anul trecut, la achizitia unui automobil cu propulsie hibrida, era prevazut un bonus de 1500 lei, iar alegerea unei masini electrice era compensata cu 2500 lei. Urmeaza sa vedem ce forma va lua in 2016 bonusul pentru o masina electrica, mai ales ca Programul Rabla va prevedea si o componenta legata de procesul de alimentare a automobilelor electrice.

Programul Rabla 2016: acte necesare

In lista actelor necesare pentru participarea la programul Rabla, se vor gasi cu siguranta urmatoarele:

– Actul de identitate al proprietarului automobilului ce urmeaza a fi casat.

– Certificatul de inmatriculare al automobilului ce urmeaza a fi casat.

– Cartea de identitate a automobilului ce urmeaza a fi casat.

– Certificatul de atestare fiscala, eliberata de autoritatea publica locala in raza careia isi are resedinta ori domiciliul solicitantul.

– O declaratie pe proprie raspundere a proprietarului automobilului casat, prin care acesta asigura ca nu va ceda beneficiul primei de casare si va achizitiona in nume propriu un autovehicul nou

Programul Rabla 2016: alte informatii

Surse din cadrul Ministerului Mediului au declarat ca regulametului programului este aproape finalizat. Dupa asta, va urma etapa inscrierilor pentru dealerii auto, ca ulterior sa se faca cunoscuta lista cu modele ce pot fi achizitionate in cadrului progamului Rabla 2016. Totusi, unii producatori si-au anuntat deja participarea, Renault spre exemplu, punand deja la dispozitie un formular de contact pentru a oferi cat mai curand toate informatiile referitoare la Programul Rabla 2016

Programul Rabla 2016 cand incepe
Vezi ce prevede programul Rabla 2017

Programul Rabla 2016

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Programul Rabla 2016 cand incepe Programul Rabla 2016

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *