Home » Programul Rabla 2017: cand incepe, conditii si acte necesare » Programul Rabla 2017: cand incepe, conditii si acte necesare

Programul Rabla 2017: cand incepe, conditii si acte necesare

Programul Rabla 2017
HomeApril 13, 2017 at 9:22 am

Programul Rabla, proiectul ce vine in ajutorul persoanelor ce intentioneaza sa achizitioneze un autoturism nou in locul celui vechi, a fost confirmat oficial si pentru anul 2017. In acest material am concentrat toate informatiile cunoscute la moment despre program, printre acestea: data demararii, valoare primelor de casare, conditiile de participare si actele necesare.

Programul Rabla 2017: data lansarii si valoarea primelor

Data startului programului Rabla a fost tot timpul incerta. Mai mult, incertitudinea persista si acum chiar daca ne apropiem de mijlocul lunii aprilie. Astfel, cu cateva zile in urma, se vorbea ca lansare programului Rabla 2017 va avea loc pe 24 aprilie, data fiind considerata oficiala si chiar finala. Se pare insa ca planurile s-au schimbat din nou, iar urmatorul deadline este 10 mai.

“Ii anunț pe toti romanii care au mașina mai veche de 10 ani ca, probabil în jurul datei de 10 mai, vor putea sa acceseze programele Rabla și Rabla Plus. In momentul in care dezbaterea publica este gata, pe data de 24 aprilie, trebuie să fim gata și cu ghidul, și cu procedura” – a declarat pentru Agerpres, Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Ce prevede programul Rabla 2017? – anul acesta, programul Rabla va oferi vouchere de 6500 lei pentru cei ce vor cumpara o masina cu emisii de pana la 130 grame de CO2/km. Soferii ce vor opta pentru un automobil cu emisii de maxim 98 grame de CO2/km, se vor alege pe  langa prima de casare cu inca un bonus, in valoare de 1000 lei, iar achizitia unei masini cu propulsie hibrida va fi insotita de un ecobonus de 1500 lei.

Ce prevede programul Rabla plus? – Programul Rabla Plus 2017 are in vizor soferii ce intentioneaza sa achizitioneze o masina electrica cu alimentare de la priza. In acest caz, voucherul oferit de stat va avea valoare de 45.000 lei, iar daca vehiculul ales va fi tip hibrid cu alimentare externa si emisii de pana la 50 grame de CO2/km, valoarea compensata de stat se va ridica la 20000 lei. Se presupune ca prin programul Rabla Plus vor fi vandute in jur de 1000 automobile electrice. Bugetul total al programului Rabla pentru 2017 consituie 180 mln lei.

Programul Rabla 2017: conditii si acte necesare

Ghidul programului inca nu este finalizat, dar se stie ca pentru casare sunt eligibile doar automobilele mai vechi de 10 ani, persoanele fizice si juridice trebuie sa demonstreze ca nu au datorii la plata contributiilor de stat, si nu pot fi achizitionate autoturisme ale caror emisii depasesc 130 grame de CO2/km.

Lista cu acte necesare pentru participare la program nu va suferi mari schimbari fata de anul trecut, prin urmare persoanele fizice se vor inscrie in programul Rabla cu urmatoarele acte:
– actul de identitate al solicitantului
– certificatul de inmatriculare al autoturismului uzat
– cartea de identitate a autovehiculului uzat
– Certificatul de atestare fiscala, eliberata de autoritatea publica locala in raza careia isi are resedinta ori domiciliul solicitantul.
– O declaratie pe proprie raspundere a proprietarului automobilului casat, prin care acesta asigura ca nu va ceda beneficiul primei de casare si va achizitiona in nume propriu un autovehicul nou.

Articolul va fi actualizat pe masura aparitiei informatiilor.

Programul Rabla 2017

Galerie de Imagini

Slide 1
Programul Rabla 2017

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *