Home » Reducerea consumului de combustibil: sfaturi si pareri » Reducerea consumului de combustibil: sfaturi si pareri

Reducerea consumului de combustibil: sfaturi si pareri

reducerea consumului de combustibil
HomeFebruary 9, 2015 at 10:20 pm

Astazi discutam despre reducerea consumului de combustibil. Vom incerca sa formulam cateva sfaturi menite sa scada apetitul masinii dvs.

Uleiuri Castrol, Motul, Mobil1 ieftine – verifica pretul aici.

Reducerea consumului de combustibil: sfaturi

1. Starea tehnica a motorului. Orice neregula la motor ori la vreun senzor al acestui, duce neaparat la cresterea consumului de carburant. Prin urmare, schimbati la timp uleiul din motor, filtrul de aer, filtrul de combustibil, bujiile, iar daca observati ca masina dvs. nu mai merge ca inainte, porneste mai greu ori da rateuri la apasarea acceleratiei, fara sa mai stati pe ganduri mergeti la un service. Daca in motor se aud zgomote straine, e recomandabila chiar tractarea masinii pana la service. Tineti minte, chiar si o defectiune minora a motorului rezulta in marirea necesarului de combustibil.

2. Greutatea masinii. Pentru reducerea consumului de combustibil e necesara reducerea masei automobilului. Evident ca nu va vom propune sa renuntati la roata de rezerva ori la alte lucruri indispensabile intr-o calatorie, in schimb puteti lasa acasa alte obiecte care despre existenta carora probabil ca ati si uitat. Cu alte cuvinte, faceti regula in portbagajul si habitaclul masinii.

3. Consumatorii de energie. Probabil stiati ca consumatorii de energie (instalatia de aer conditionat, luminile, radioul etc.) pot cauza cresterea consumului de benzina ori diesel. Am putea recomanda renuntarea la aer conditionat, incalzire ori radiou, dar nu o vom face. Asta pentru ca aceste lucruri tin de confortul de la volan, iar confortul, din punctul nostru de vedere, este chiar mai important decat consumul. Mai mult, daca aerul conditionat cauzeaza o crestere de 10-15% a consumului, atunci celelate lucruri au un impact mult mai mic asupra necesarului de carburant. Totusi, ar fi recomandabil sa nu utilizati spre exemplu luminile anticeata atunci cand conditiile meteo nu cer asta. Chiar si noapte, aprinderea inutila a luminilor anticeata produce deranj pentru ceilalti participanti la trafic, si in plus mai creste un pic consumul de combustibil.

Reducerea consumului de combustibil in oras

Daca automobilul dvs., din punct de vedere tehnic este in regula, este timpul sa va revizuiti stilul de condus. Sa stiti ca o reducere consistenta a consumului de combustibil este posibila doar asa. Prin urmare, evitati pornirile agresive si franarile violente, cu atat mai mult ca aceste 2 actiuni sunt dependente una de alta. Respectiv, daca veti demara in tromba, la un moment dat veti si frana intens, iar apoi veti fi nevoit sa apasati din nou insistent pe pedala de acceleratie pentru a va integra in fluxul de masini. Pentru o utilizare mai moderata a celor 2 pedale, e nevoie sa ganditi actiunile dumneavoastra din timp. Respectiv, nu accelerati daca verdele  de la urmatorul semafor este pe ultimele secunde. Mai bine lasati masina pe liber si franati incet. Acest sfat este si mai relevant daca urmatorul semafor este pe ultimele secunde de rosu. La fel, lasati masina pe liber astfel incat sa nu fiti nevoiti sa opriti la semafor, ci pur si simplu sa cuplati treapta a 2-a ori a 3-a si sa va continuati drumul fara pierderi inutile de carburant. Aceste masuri va vor permite sa economisiti chiar si 2-3 litri la 100 de km de trafic urban.

Reducerea consumului de combustibil pe autostrada

Reducerea consumului de combustibil pe autostrada este o actiune mai complicata, cu rezultatele mai putin vizibile. Totusi, incercati sa mentineti viteza cat mai constanta, iar treptele inferioare sa le cuplati doar in caz de stricta necesitate – depasirile cu iesire pe contrasens, urcarile in rampa etc. Mai mult, in cazul automobilelor dotate cu motoare pe benzina, viteza de 80-90 km/h promite un consum de 6 – 6,5 litri la 100 de km. Dar, daca mentineti viteza la peste 120 km/h, ar trebui sa va aseptati si la consumuri ce depasesc 8,5 litri la 100 de km. In cazul automobilelor cu motoare diesel, aceasta diferenta nu este la fel de semnificativa.

Reducerea consumului de combustibil

Citeste si:

Anvelope de vara ieftine 2015: top cauciucuri accesibile

Cel mai bun GPS – cum alegem un navigator potrivit

reducerea consumului de combustibil sfaturi

Reducerea consumului de combustibil

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
reducerea consumului de combustibil reducerea consumului de combustibil sfaturi

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *