Home » Salonul auto de la Paris 2014: top 5 lansari » Salonul auto de la Paris 2014: top 5 lansari

Salonul auto de la Paris 2014: top 5 lansari

Salonul auto de la Paris 2014
HomeOctober 7, 2014 at 12:29 pm

Pe 4 octombrie a fost inaugurat Salonul auto de la Paris 2014. Evenimentul este considerat drept una din cele mai importante expozitii din domeniul auto. Anul acesta, industria automobilistica a venit in Franta cu o serie de lansari, iar in cele ce urmeaza ne propunem sa va prezentam un top 5 al celor mai semnificative debuturi de la Salonul auto de la Paris 2014.

(P) Uleiuri Castrol, Motul, Mobil1 ieftine – verifica pretul aici.

Salonul auto de la Paris 2014: top 5 lansari

1. Volkswagen Passat 2014 ocupa primul loc in topul lansarilor de la Salonul auto de la Paris 2014 – Noua generatie a lui Volkswagen Passat vine sa inlocuiasca modelul B7.  Cel din urma fusese lansat in anul 2010, insa constructia acestuia repeta aproape integral modelul B6 ce a debutat in 2005. Prin urmare, era si de astepatat ca noul Volkswagen Passat B8 sa apara cu schimbari radicale. Totusi, lungimea automobilului a ramas neschimbata, adaosul de spatiu pentru pasageri fiind asigurat de ampatamentul marit cu 79 mm. Portbagajul vine si el cu surprize placute, astfel incat, versiunea break dispune de 650 litri (+47 litri), iar sedanul ofera 596 litri (+21 litri). Mai multe detalii aici.

Salonul auto de la Paris 2014 Volkswagen Passat

2. BMW X6 2014 – Noul model a fost botezat  Sports Activity Coupe (SAV), prin urmare noua generatie a SUV-ului bavarez va mosteni caracterul sport al modelului actual. BMW X6 2014 a trecut prin schimbari ce se incadreaza in filosofia stilistica a celor de la BMW. Astfel, SAV-ul X6 2 are o grila a radiatorului mai mare, blocuri optice redefinite si alte bare de protectie. Unele linii de pe caroserie au devenit ceva mai elegante, insa acest lucru nu a influentat agresivitatea cu care deja ne-a obisnuit aceasta masina. Mai mult, pe partea spate sunt prezente o serie de elemente inspirate de la unele modele lansate recent – 5 series GT si 4 series Gran Coupe. Mai multe detalii aici.

Salonul auto de la Paris 2014 BMW X6

3. Noul Renault Espace – De ce Renault ne-a lasat sa asteptam asa mult noul model? In primul rand, francezii au decis sa revada intai gama modelelor compacte si subcompacte, mai ales ca acestea sunt mult mai populare decat monovolumele. In al doilea rand, foarte multe concepte au fost oprite din dezvoltare la jumatate de drum. Totul pentru ca nu se stia cu siguranta cum trebuie sa arate noul Espace. Sa ramana un minivan veritabil ori sa muste un pic din segmentul SUV-urilor. Decizia specialistilor de la Renault a devenit cunoscuta in luna martie, atunci cand a fost lansat conceptul Initiale Paris. Proportiile acestuia fiind destul de departe de dimensiunile unui simplu monovolum, era evident ca francezii au optat pentru varianta cu numarul 2. Mai multe detalii aici.

Salonul auto de la Paris 2014 Renault Espace

4. Ford S-Max 2014 – Monovolumul companiei americane va avea la baza platforma CD4 (Mondeo), respectiv ne putem astepta la mai multe versiuni, inclusiv la una cu tractiune integrala. Din pacate, producatorul nu se grabeste sa dezvaluie motorizarile pentru noul Ford S-Max. Totusi, presupunem ca monovolumul va fi dotat cu unitatea diesel 2.0 TDCI in versiuni de 118, 148 si 177 cai putere, respectiv agregatele pe benzina EcoBoost 1.5 litri – 158 cai putere si 2.0 litri- 237 cai putere. Mai multe detalii aici.

Salonul auto de la Paris 2014 Ford S-Max

5. Noul Opel Corsa – Noul Corsa nu reprezinta o revelatie in materie de design. Altfel nici nu putea fi, noul model imprumutand practic structura de rezistenta de la modelul actual. Anume din acesta motiv dimensiunile celor 2 generatii sunt aproape identice. E de mentionat totusi, ca sasiul pentru noul Opel Corsa a fost modernizat substantial. Cat suspensiile fata atat si cele din spate au primit amortizoare noi, a fost imbunanatit mecanismul de directie asistata, iar centrul de greutate a fost coborat cu 5 mm. Sinergia acestor modernizari au menirea sa imbunatateasca tinuta de drum. Mai multe detalii aici.

Salonul auto de la Paris 2014 Opel CorsaSalonul auto de la Paris 2014

Citeste si:

Noul Suzuki Vitara revine in 2014 cu design si motoare noi

Salonul auto de la Paris 2014

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Salonul auto de la Paris 2014 BMW X6 Salonul auto de la Paris 2014 Ford S-Max Salonul auto de la Paris 2014 Opel Corsa Salonul auto de la Paris 2014 Renault Espace Salonul auto de la Paris 2014 Volkswagen Passat Salonul auto de la Paris 2014

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *