Home » Sfaturi pentru sofatul pe timp de iarna sau cum eviti accidentele iarna » Sfaturi pentru sofatul pe timp de iarna sau cum eviti accidentele iarna

Sfaturi pentru sofatul pe timp de iarna sau cum eviti accidentele iarna

Sfaturi pentru sofatul pe timp de iarna
HomeNovember 17, 2015 at 2:39 pm

Oferim astazi cateva sfaturi pentru sofatul pe timp de iarna. Acestea sunt menite sa va fereasca de accidentele cauzate de carosabilul acoperit cu zapada ori gheata. 

Iarna este tot mai aproape, respectiv fiecare sofer are de luat cateva masuri pentru sporirea sigurantei rutiere. Vorbim aici nu doar despre dotarea masinii cu cele necesare pentru sezonul rece, ci si despre adaptarea stilului de sofat la noile conditii de drum.

Sfaturi pentru sofatul pe timp de iarna: ce trebuie sa faci

Planifica calatoria

Este important sa-ti gandesti ruta inainte sa pornesti la drum. Evita zonele aglomerate si drumurile ingustate de masinile parcate lateral.

Priveste in fata

Cat de banal nu ar suna, dar privind inainte puteti pastra controlul total asupra masinii. “Inainte” inseamna mult mai mult decat capatul capotei. “Inainte” semnifica cat de departe va permite privirea. Doar asa veti putea adapta din timp viteza la urmatoarea curba.

Condu linistit

Dupa cum spuneam, intrarile in curbe trebuie planificate din timp. Nu mai putin important este si procesul de reducere a vitezei inaintea schimbarii sensului de miscare. Nu faceti miscari bruste, apasati pedala de frana lent dar ferm.

Pastreaza distanta

Pe langa faptul ca este si o regula de bun simt, pastrarea distantei este vitala pentru siguranta rutiera. Niciodata nu stiti ce intentii are soferul masinii din fata dvs., respectiv este nevoie de ceva spatiu pentru a reactiona in caz ca evenimentele au luat o intorsatura neasteptata.

Sfaturi pentru sofatul pe timp de iarna: ce sa nu faci

Nu lua picioarele de pe pedale

Sofatul linistit nu inseamnsa sa lasi masina sa ruleze liber. Daca nu tii piciorul pe pedala de frana, atunci trebuie sa tii usor apasata pedala de acceleratie. Doar asa greutatea va fi distribuita corect, iar sansele de a piarde controlul vor fi diminuate semnificativ.

Nu ignora semnele rutiere

Mare, mare atentie la semnele rutiere. Ele contin informatii extrem de importante pentru siguranta dvs.. Daca pe indicator scrie o limita de viteza de 40 km/h, aceasta trebuie respectata neconditionat. Daca vedeti avertizarea “curba deosebit de periculoasa”, atunci aveti grija sa reduceti viteza si sa adaptati traiectoria masinii la schimbarea de directie ce urmeaza.
Sfaturi pentru sofatul pe timp de iarna - zapada

Nu ignora erorile din bord

Erorile din bordul masinii nu trebuie ignorate. Chiar daca sunteti soferul perfect, masina in conditie tehnica precara va poate pune viata in pericol – mai la ales pe timp de iarna.

Nu utiliza masina

Daca nu esti increzut in propriile capacitati, nu ai reusit sa-ti pregatesti automobilul pentru iarna ori poti ajunge la destinatie cu alte mijloace de transport, este recomandabil sa lasi masina acasa pana la imbunatatirea conditiilor de drum.

Citeste si:

Top 5 cele mai bune cauciucuri iarna 2015-2016

Sfaturi pentru sofatul pe timp de iarna

Galerie de Imagini

Slide 1
Slide 2
Sfaturi pentru sofatul pe timp de iarna - zapada Sfaturi pentru sofatul pe timp de iarna

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *